Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ευρώπη για τους πνιγμούς των προσφύγων στη Μεσόγειο

Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ευρώπη για τους πνιγμούς των προσφύγων στη Μεσόγειο Facebook Twitter
1

Τις ευρωπαϊκές αρχές κατηγορεί για το δράμα στη Μεσόγειο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε "ένα νεκροταφείο μεταναστών", αντιδρώντας στις φωτογραφίες του μικρού Σύρου πρόσφυγα που βρέθηκε πνιγμένος σε μια τουρκική παραλία.

 

«Οι ευρωπαϊκές χώρες που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε ένα νεκροταφείο μεταναστών, μοιράζονται την ευθύνη για κάθε νεκρό πρόσφυγα», δήλωσε σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Το σώμα ενός μικρού παιδιού τριών ετών ξεβράζεται στις παραλίες μας. Δεν θα πρέπει να λογοδοτήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα;», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες την παραμονή μιας συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Στη Μεσόγειο δεν πνίγονται μόνο οι μετανάστες, αλλά και η ανθρωπιά μας», συνέχισε ο Ερντογάν, ο οποίος καταγγέλλει την άρνηση ευρωπαϊκών χωρών να υποδεχθούν περισσότερους Σύρους πρόσφυγες.

Υπενθύμισε δε ότι η Τουρκία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής "ανοικτών θυρών", φιλοξενεί σήμερα σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες οι οποίοι διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο.

«Δεν εγκαταλείψαμε τους ανθρώπους που διέφευγαν από τις βόμβες διότι είμαστε άνθρωποι», τόνισε ο Ερντογάν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ