Ο Ερντογάν «φιμώνει» και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan

Ο Ερντογάν «φιμώνει» και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan Facebook Twitter
EPA/SEBASTIAN SILVA
1

Μετά τον κρατικό έλεγχο που επιβλήθηκε στην εφημερίδα «Zaman» και τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την προσπάθεια κατάληψης των εγκαταστάσεων της από την αστυνομία, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή, οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό τον έλεγχο τους και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν).

Το Cihan μετέδωσε στην ιστοσελίδα του αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης θα διορίσει διαχειριστή για να διευθύνει το πρακτορείο έπειτα από αίτημα εισαγγελέα, λίγες ημέρες μετά τη δικαστική εποπτεία που επέβαλαν οι αρχές στην εφημερίδα Zaman που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, λόγω πιθανής διασύνδεσής της με τον Γκιουλέν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το πρακτορείο ειδήσεων Cihan όσο και η εφημερίδα Zaman ανήκουν στην εταιρία μέσων ενημέρωσης Feza Gazetecilik.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον 74χρονο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του, μέσω της οικοδόμησης ενός «παράλληλου κράτους», ενός δικτύου υποστηρικτών στο δικαστικό σώμα, την αστυνομία και τα ΜΜΕ. Ο ίδιος ο Γκιουλέν έχει απορρίψει πολλές φορές τις κατηγορίες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια