No.1

Ο Ερντογάν «φιμώνει» και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan

Ο Ερντογάν «φιμώνει» και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan Facebook Twitter
EPA/SEBASTIAN SILVA
1

Μετά τον κρατικό έλεγχο που επιβλήθηκε στην εφημερίδα «Zaman» και τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την προσπάθεια κατάληψης των εγκαταστάσεων της από την αστυνομία, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή, οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό τον έλεγχο τους και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν).

Το Cihan μετέδωσε στην ιστοσελίδα του αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης θα διορίσει διαχειριστή για να διευθύνει το πρακτορείο έπειτα από αίτημα εισαγγελέα, λίγες ημέρες μετά τη δικαστική εποπτεία που επέβαλαν οι αρχές στην εφημερίδα Zaman που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, λόγω πιθανής διασύνδεσής της με τον Γκιουλέν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το πρακτορείο ειδήσεων Cihan όσο και η εφημερίδα Zaman ανήκουν στην εταιρία μέσων ενημέρωσης Feza Gazetecilik.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον 74χρονο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του, μέσω της οικοδόμησης ενός «παράλληλου κράτους», ενός δικτύου υποστηρικτών στο δικαστικό σώμα, την αστυνομία και τα ΜΜΕ. Ο ίδιος ο Γκιουλέν έχει απορρίψει πολλές φορές τις κατηγορίες.

1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια