Ο Ερντογάν επανεξελέγη στην προεδρία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

Ο Ερντογάν επανεξελέγη στην προεδρία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το Al Arabiya, ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανεξελέγη, χθες Κυριακή, για τρία χρόνια επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Σημειώνεται ότι αυτή είναι θα είναι η τελευταία θητεία του Ερντογάν ως πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματός καθώς το καταστατικό το ΑΚΡ, απαγορεύει την επανεκλογή ενός αρχηγού παραπάνω από τρεις φορές.


Ο Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος το 2014 για την προεδρία της χώρας, υπογράμμισε κατά την ομιλία του ότι είναι σημαντικότερο να υπηρετεί πάρα να έχει κάποιο αξίωμα.

Αυτή φράση ερμηνεύτηκε από πολλούς ως ένα ισχυρό σημάδι ότι ο Ερντογάν θέλει να είναι ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκίας που εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία. Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις του 2007 προβλέπουν ότι οι πρόεδροι της χώρας εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία για μια πενταετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί μόνο μια φορά.

«Δείξαμε σε όλον τον κόσμο πως μπορεί να υπάρξει μια προηγμένη δημοκρατία σε μια χώρα με ισχυρή μουσουλμανική πλειοψηφία», τόνισε ο Ερντογάν στο συνέδριο το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες ξένοι προσκεκλημένοι ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί και ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ. «Γίναμε ένα πρότυπο για όλες τις μουσουλμανικές χώρες», συμπλήρωση ο ίδιος.».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM