Ο Ερντογάν δηλώνει ότι δεν θα συμβιβαστεί ποτέ στο ζήτημα των επιτοκίων

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι δεν θα συμβιβαστεί ποτέ στο ζήτημα των επιτοκίων Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει ποτέ αυξήσεις επιτοκίων και πως «δεν θα συμβιβαστεί ποτέ» σε αυτό το θέμα. 

Ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε για μία ακόμη φορά της πρόσφατης μειώσεις των επιτοκίων, κάτι που προκάλεσε νέα πτώση της τουρκικής λίρας.

«Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλάει από την αρχή για τα χαμηλά επιτόκια και λέει “αυτό το επιτόκιο θα μειωθεί”», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Ποτέ δεν υπερασπίστηκα τα αυξανόμενα επιτόκια, δεν θα το κάνω τώρα και δεν θα τα υπερασπιστώ… Ποτέ δεν θα συμβιβαστώ σε αυτό το ζήτημα», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το NTV, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από το Τουρκμενιστάν. 

Υποστήριξε πως η πρόσφατη αστάθεια των ισοτιμιών δεν βασίζεται στις βασικές αρχές της οικονομίας και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη για την προώθηση των επενδύσεων, μέσω κρατικών τραπεζών.

Επίσης, σύμφωνα με το NTV, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει την- ανορθόδοξη- άποψή του ότι τα επιτόκια προκαλούν πληθωρισμό. «Θα δείτε πόσο, Θεού θέλοντος, θα πέσει ο πληθωρισμός πριν από τις εκλογές. Τα λόμπι των επιτοκίων βράζουν από θυμό», φέρεται να είπε. 

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έχει μειωθεί φέτος μέχρι και 45% έναντι του δολαρίου. Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει μειώσει το επιτόκιο κατά 400 μονάδες βάσης από το Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός καλπάζει με ετήσιο ρυθμό 20%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM