Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla, ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla, ύψους σχεδόν 7 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Μετοχές της Tesla, ύψους σχεδόν 7 δισ. δολαρίων, πούλησε ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον ιστότοπο αυτής της τελευταίας.

Ο δισεκατομμυριούχος και επικεφαλής της Tesla, ο οποίος βρίσκεται σε νομική αντιπαράθεση γύρω από την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twittter, πούλησε από τις 5 ως τις 9 Αυγούστου περίπου 7,9 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Έλον Μασκ εξήγησε πως θέλησε «να αποφύγει μια επείγουσα πώληση τίτλων της Tesla», σε περίπτωση που βρεθεί υποχρεωμένος να εξαγοράσει το Twitter και ορισμένοι από τους οικονομικούς εταίρους του δεν ακολουθήσουν ως το τέλος.

Ο Μασκ είχε υπογράψει τον Απρίλιο μια συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, πριν σπάσει μονομερώς τη συμφωνία στις αρχές Ιουλίου.

Ο ίδιος εκτιμά πως το Twitter είπε ψέματα όσον αφορά την αναλογία των πλαστών λογαριασμών και των σπαμ στην πλατφόρμα του και υποστηρίζει μάλιστα πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «εξαπάτησε» δηλώνοντας εσκεμμένα περισσότερους λογαριασμούς.

Τον Απρίλιο, ο επικεφαλής της Tesla είχε ήδη πουλήσει μετοχές του ομίλου του ύψους περίπου 8,5 δισ. δολαρίων για να προετοιμάσει την εξαγορά του Twitter.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM