Επίθεση στον Ντέιβιντ Σουίμερ εξαπέλυσε ο εκπαιδευτής ζώων που είχε αναλάβει τις μαϊμούδες, οι οποίες εμφανίστηκαν στο πλευρό του «Ρος» Ντέιβιντ Σουίμερ ως «Μαρσέλ» στα Φιλαράκια.  

 

Σε συνέντευξη στη βρετανική The Sun, ο Μάικ Μόρις μίλησε για την συνεργασία με τον 54χρονο ηθοποιό και τα σχόλια που έκανε στη διάρκεια του Friends Reunion, αναφορικά με την κατοικίδια μαϊμού σε κάποια επεισόδια. Για τον ρόλο του Μαρσέλ είχαν χρησιμοποιηθεί δύο πιθηκάκια, οι Κέιτι και Μάνκεϊ. 

 

«Έκανα περίπου πέντε επεισόδια και στα πρώτα, ο Ντέιβιντ Σουίμερ τα πήγαινε αρκετά καλά μαζί τους. Μετά όμως έγινε λίγο πικρόχολος όταν βρίσκονταν εκεί», είπε για την εμπειρία του στα Φιλαράκια, στη δεκαετία του 1990.  

 

Και συνέχισε: «Νομίζω πως ο Ντέιβιντ Σουίμερ είχε ενδεχομένως κάποιο πρόβλημα με την μαϊμού, αλλά αυτό είναι απλώς η γνώμη μου. Στα πρώτα επεισόδια ήταν αρκετά φιλικός μαζί της, και μετά, η μαϊμού έφερνε περισσότερο γέλιο. Είτε τον αποσυντόνιζε ή απλώς ζήλευε, δεν ξέρω. Ένα από τα δυο».

 

Όπως εξήγησε, οι μαϊμούδες συνεργάζονταν πολύ καλά με την Τζένιφερ Άνιστον και τον Ματ Λε Μπλανκ, αλλά λέει ότι, «δεν τους άρεσε» να δουλεύουν με τον Σουίμερ. 

 

«Έπρεπε να κάνουμε πρόβες με την μαϊμού μόνη της και μετά ερχόταν ο Σουίμερ και τίποτα δεν ήταν ίδιο, οπότε τα έκανε χειρότερα. Έφτασα σε σημείο που πραγματικά απλώς σιχαινόταν την παρουσία της μαϊμούς εκεί- προφανώς είχε πρόβλημα μαζί της και το συζητάει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο 53χρονος εκπαιδευτής. 

 

«Η άλλη μαϊμού, που υποδυόταν τον Μαρσέλ, ονομαζόταν Μάνκεϊ και πέθανε πρόσφατα από καρκίνο, οπότε ο Σουίμερ μιλούσε άσχημα για ένα νεκρό όταν έκανε αυτά τα σχόλια στο reunion. Το βρίσκω ελεεινό εκ μέρους του να μιλάει άσχημα ενώ έχει πεθάνει», σημείωσε. 

 

 

Στη διάρκεια του σπέσιαλ επεισοδίου, που προβλήθηκε τον Μάιο, ο Ντέιβιντ Σουίμερ αναφέρθηκε στην εμπειρία της συνεργασίας του με το ζώο, αποκαλύπτοντας δυσάρεστες λεπτομέρειες για τον ίδιο όπως ότι έτρωγε ζωντανές προνύμφες ενώ καθόταν στον ώμο του, ενώ μόνο η Τζένιφερ Άνιστον είπε ότι διασκέδασε δουλεύοντας μαζί της.

 

«Αγαπώ τα ζώα, δεν έχω τίποτα εναντίον τους, ωστόσο να το πρόβλημά μου. Η μαϊμού, προφανώς, ήταν εκπαιδευμένη, χρειαζόταν να καταλάβει το σημάδι και να κάνει ό,τι έπρεπε την κατάλληλη στιγμή. Αυτό που αναπόφευκτα συνέβαινε ήταν ότι όλοι θα είχαμε κομμάτια σε συγκεκριμένο χρονικό όριο,  και εκείνη τα έκανε μαντάρα οπότε δεν έκανε τη δουλειά της σωστά. Έτσι έπρεπε να γυρίσουμε τις σκηνές ξανά και ξανά, γιατί δεν τα έκανε σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Σουίμερ.