O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου με πυροβόλο

O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου με πυροβόλο Facebook Twitter
2
O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου με πυροβόλο Facebook Twitter

Οργή και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η επιλογή μιας μεγάλης βιομηχανίας κατασκευής και εμπορίας όπλων να επιλέξει την παραπάνω εικόνα για τη διαφημιστική της καμπάνια. Η εταιρεία Armalite με έδρα το Ιλνόις των Η.Π.Α. παρουσίασε το αριστουργηματικό γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου να φέρει ένα πυροβόλο όπλο AR-50A1 αξίας $3000 και πρόσθεσε σαν σλόγκαν ότι τα προϊόντα της είναι έργα Τέχνης.

Η εικόνα του Δαυίδ με το όπλο είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο εξέφρασε την διαφωνία του για το κόνσεπτ και ζητά να αποσυρθεί η διαφήμιση. Ο υπουργός εξωτερικών Ντάριο Φραντσεσκάνι δήλωσε πως το θέμα που σχεδίασε το διαφημιστικό τμήμα της εταιρείας είναι προσβλητικό αλλά και παράνομο μιας και η χρήση εικόνων του γλυπτού απαιτεί άδεια από την Ιταλική κυβέρνηση η οποία και διατηρεί και τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Φραντσεσκάνι διεμήνυσε μέσω twitter πως έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες για την απαγόρευσή της καμπάνιας. Ένσταση υπήρξε και από τον διευθυντή της Galleria dell'Accademia στην Φλωρεντία όπου και εκτίθεται το έργο, ο οποίος δήλωσε πως εκτός από κακόγουστο είναι και παράνομο να αλλοιώνεις την εικόνα του γλυπτού για διαφημιστικούς λόγους.

Η εταιρεία είχε πάντως και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει αντίστοιχο διαφημιστικό κόνσεπτ με όπλο κρεμασμένο σας έκθεμα σε μουσείο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ αφαιρεί το όνομα του γκέι ακτιβιστή Χάρβεϊ Μιλκ από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ αφαιρεί το όνομα του γκέι ακτιβιστή Χάρβεϊ Μιλκ από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, διέταξε τη μετονομασία του πλοίου USNS Harvey Milk, προκαλώντας αντιδράσεις για την αφαίρεση τιμών προς τον πρωτοπόρο ακτιβιστή LGBTQ+ δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Παλαιστινίους να μην ταξιδεύουν στους δρόμους που οδηγούν στα κέντρα παροχής βοήθειας στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τους «ζώνες μάχης

Διεθνή / Γάζα: Μη χρησιμοποιείτε δρόμους προς τα κέντρα βοήθειας, λέει το Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραηλινού στρατού κοντά σε κέντρα διανομής τροφίμων της GHF - Ο ΟΗΕ μιλά για εγκλήματα πολέμου, ενώ συνεχίζεται η πείνα στη Λωρίδα της Γάζας.
LIFO NEWSROOM
«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οργή και αντιδράσεις θα έπρεπε να προκαλεί παντού το οτι έμποροι όπλων μπορούν να διαφημίζουν το "προϊόν"τους.και όχι πως το διαφημίζουν. Πόσο μ@λ@κ@ς μπορεί να είναι κάποιος που θα δώσει 3 χιλιάρικα για αυτή την στρατοκαυλη καραμουζα?
Πιστεψέ με, δυστυχώς είναι πολλοί αυτόι οι μ@λ@κ@ς, όπως σωστά τους χαρατηριζεις...Πριν κάποιο καιθρό ο ΣΚΑΪ ποαρουσίαζε μία εκπομπή (ήταν μάλιστα σε επεισόδια), η οποία παρουσιάζε ένα Αμερικάνικο κατάστημα όπλων και τους πελάτες του. Οι άνθρωποι είναι α-ρ-ρ-ω-σ-τ-ο-ι!!!...