Ο ανερχόμενος θρύλος της underground μητροπολιτικής κουλτούρας, ο φωτογράφος Dash Snow βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση. Ήταν 27 χρονών.

«Ο Dash Snow είναι ένας ανερχόμενος downtown θρύλος, ένας graffiti writer που εξελίχθηκε σε καλλιτέχνη» έγραφε πριν δυο χρόνια το περιοδικό New York για έναν από τους πιο εμπνευσμένους και σκληροπυρηνικά urban φωτογράφους της νέας γενιάς. O Dash, βρέθηκε χθες το βράδυ νεκρός – η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνώνται τα αίτια του θανάτου, όμως όλη η Νέα Υόρκη μιλά σοκαρισμένη για υπερβολική δόση. Ήταν μόλις 27 ετών και είχε μόλις γυρίσει από ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης το οποίο ολοκλήρωσε με απίστευτη πειθαρχία και δέσμευση, κυρίως για χάρη της δύο ετών κόρης του Secret. Ο φωτογράφος της κουλτούρας της υπόγειας πόλης, που οι φωτογραφίες του ανέδυαν οσμές σεξ, ναρκωτικών και αλλόκοτης εικαστικής λάμψης, δήλωνε πάνω απ’ όλα αφοσιωμένος πατέρας  (σας προκαλεί έκπληξη;)

Η μυθολογία του Dash Snow απλωνόταν με σαρωτική ταχύτητα διεθνώς και όχι μόνο πάνω από τη Νέα Υόρκη. Το New York λάτρευε τις φωτογραφίες του και φιλοξένησε κάποιες στα εξώφυλλά του,  αλλά δεν ήταν μόνο αυτό:  πολλές γκαλερί παρουσίαζαν τα έργα του, ακόμη και η Saatchi Gallery στο Λονδίνο. Έφτασε εκεί μεμε τον κολλητό του Dan Colen ( καυτό γλύπτη που πουλάει σε εξωφρενικές τιμές ακόμη και εν μέσω της κρίσης) και έμειναν σε ένα boutique hotel που τους  έκλεισε η Γκαλερί στο Πικαντίλι.  Μέσα στο δωμάτιο αποφάσισαν να φτιάξουν μια φωλιά χάμστερ: έσκισαν 50 τηλεφωνικούς καταλόγους, έβγαλαν όλα τα σεντόνια, τις κουβέρτες και τις πετσέτες, δημιούργησαν μια φωλιά, γδύθηκαν και μέσα σε αυτή έκαναν χρήση κοκαϊνης, μανιταριών, έκστασι.

Η κουλτούρα των ναρκωτικών ήταν σαφές μέρος της δουλειάς του, μια συγκεκριμένη οπτική αναπόσπαστη στις φωτογραφίες του.  Προσπάθησε να βγει από αυτή τη «φωλιά», οι φίλοι του δηλώνουν στο Νew York ότι έδειχνε υγιής και ευτυχισμένος τελευταία. Ο Dash Snow θα μπορούσε να είναι ο νέος leader της φωτογραφίας και της μητροπολιτικής κουλτούρας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr