Ο βρετανός πρωθυπουργός υπόσχεται στον Αλ-Άσαντ ασφαλή διέλευση

Ο βρετανός πρωθυπουργός υπόσχεται στον Αλ-Άσαντ ασφαλή διέλευση Facebook Twitter
0

Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι θα εξασφαλίσει στον σύρο πρωθυπουργό ασφαλές πέρασμα ώστε να μπορέσει να αποχωρήσει από τη Συρία, υπό την προϋπόθεση ότι θα τερματίσει τη βία στη χώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να «φυγαδέψει τον άντρα από τη χώρα».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό al-Arabiya, ο ίδιος δεσμεύτηκε να βοηθήσει τον Αλ-Άσαντ, ώστε να μην δικαστεί για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Η διεθνής αμνηστία επέκρινε τις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού τονίζοντας ότι ο Κάμερον «μιλάει για  προσφορά ασυλίας προς τον πρόεδρο Άσαντ».

«Εννοείται πως δεν προσφέρω σχέδιο εξόδου στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά αν θέλει να φύγει, μπορεί να φύγει, αυτό μπορεί να τακτοποιηθεί» δήλωσε ο Κάμερον.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θάνατος στους IDF» - Το σύνθημα του Bobby Vylan στο Glastonbury που προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / «Θάνατος στους IDF» - Το σύνθημα του Bobby Vylan στο Glastonbury που προκάλεσε αντιδράσεις

Ως «αποτρόπαια αντισημιτικά συνθήματα που στόχευαν τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF)» το καταδίκασε η διοργάνωση - Παρεμβάσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το BBC
LIFO NEWSROOM