Ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης μήνυσε την κυβέρνηση- Για τα ντους στη φυλακή, ζητά 250.000$

Ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης μήνυσε την κυβέρνηση- Για τα ντους στη φυλακή, ζητά 250.000$ Facebook Twitter
0

Ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης έκανε μήνυση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την αντιμετώπιση που έχει στις φυλακές του Κολοράντο, όπου εκτίει την ποινή των ισοβίων που του επιβλήθηκε.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ διεκδικεί με τη μήνυση που κατέθεσε 250.000 δολάρια. Σε αυτή, ο 26χρονος χαρακτηρίζει τη μεταχείριση στις φυλακές «παράνομη, παράλογη και μεροληπτική». Για αυτό επικαλείται την κατάσχεση ενός λευκού καπέλου και μιας μπαντάνας που αγόρασε στο κατάστημα της φυλακής και τον περιορισμό των τριών ντους κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με την Boston Herald.

Ο 26χρονος υποστηρίζει ότι το καπέλο και το μαντήλι του κατασχέθηκαν από σωφρονιστικούς υπαλλήλους «επειδή, φορώντας τα, έδειχνα "ασέβεια" στο FBI και τα θύματα».

Στη βομβιστική επίθεση που έγινε στον μαραθώνιο της Βοστώνης στις 15 Απριλίου του 2013, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 260 τραυματίστηκαν, μετά την έκρηξη δύο βομβών που είχαν τοποθετηθεί κοντά στη γραμμή του τερματισμού.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Τζοχάρ, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία, τρεις ημέρες αργότερα.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ συνελήφθη, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε θάνατο. Όμως, τον περασμένο Ιούλιο ομοσπονδιακό εφετείο ανέτρεψε τη θανατική ποινή, επικαλούμενο προβλήματα στην επιλογή των ενόρκων στη δίκη της υπόθεσης. Για την απόφαση αυτή έχει γίνει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ