Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε πανάκριβες Rolls Royce για κάθε μία από τις 14 συζύγους του

Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε πανάκριβες Rolls Royce για κάθε μία από τις 14 συζύγους του Facebook Twitter
0

O πολύγαμος βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε πανάκριβες Rolls Royce για κάθε μία από τις συζύγους του, προκαλώντας την οργή των πολιτών του βασιλείου που μαστίζεται από τη φτώχεια. 

Ο 50χρονος Μσουάτι ο Γ', είναι ο απόλυτος άρχων του Εσουατίνι, (παλιά Σουαζιλάνδη), που βρίσκεται ανάμεσα στη Νότια Αφρική και στη Μοζαμβίκη, με πληθυσμό 1.148.130 κατοίκους. Πολλοί από αυτούς ζουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες αλλά, αγνοώντας τις ανάγκες του λαού του, ο Μσουάτι αγόρασε 19 Rolls Royce για τον ίδιο και τις 14 συζύγους του, μαζί με δεκάδες BMW. 

Εικόνες από την παραγγελία που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια δολάρια, κυκλοφόρησαν καθώς τα αυτοκίνητα παραδίδονταν στο παλάτι του βασιλιά. Οι φωτογραφίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, σε ένα κρατίδιο που το μέσο μηνιαίο εισόδημα αντιστοιχεί σε 128 ευρώ. Ο Γουαντίλε Ντούλου, εξέχων στέλεχος της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον βασιλιά ότι «κακομαθαίνει τον εαυτό του και την οικογένειά του», κάνοντας λόγο για «απροκάλυπτη επίδειξη έπαρσης και αδιαφορίας για τους φτωχούς ανθρώπους της Σουαζιλάνδης και τα συναισθήματά τους (...) βασικά έκανε κ@@@δάχτυλο και απέδειξες ότι είναι ο νόμος«. 

Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε πανάκριβες Rolls Royce για κάθε μία από τις 14 συζύγους του Facebook Twitter
Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε πανάκριβες Rolls Royce για κάθε μία από τις 14 συζύγους του Facebook Twitter
Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε πανάκριβες Rolls Royce για κάθε μία από τις 14 συζύγους του Facebook Twitter
Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε πανάκριβες Rolls Royce για κάθε μία από τις 14 συζύγους του Facebook Twitter

«Εν μέσω των οικονομικών προκλήσεων του Εσουατίνι, ο βασιλιάς Μσουάτι Γ' αποφάσισε να προσφέρει στις συζύγους του μερικά πολύ ακριβά αυτοκίνητα», σχολίασε δημοσιογράφος της περιοχής, που ανάρτησε στο twitter του φωτογραφίες των Rolls Royce. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένα από τα αυτοκίνητα προοριζόταν για τη μητέρα του. 

Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε πανάκριβες Rolls Royce για κάθε μία από τις 14 συζύγους του Facebook Twitter
Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε πανάκριβες Rolls Royce για κάθε μία από τις 14 συζύγους του Facebook Twitter
Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης αγόρασε πανάκριβες Rolls Royce για κάθε μία από τις 14 συζύγους του Facebook Twitter

Πηγή από το υπουργείο Επικοινωνιών και Τεχνολογίας της Σουαζιλάνδης επιβεβαίωσε στην εφημερίδα της Νοτίου Αφρικής The Citizen πως ο βασιλιάς είχε όντως αγοράσει τα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Το 2009 το περιοδικό Forbes είχε συμπεριλάβει τον βασιλιά της Σουαζιλάνδης στους 15 πλουσιότερους βασιλιάδες του πλανήτη. Πέρυσι, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Σουαζιλάνδης από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1968, ο βασιλιάς αποφάσισε ότι η χώρα του θα αποκαλείται στο εξής «Εσουατίνι» - το όνομα που είχε και πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Στη γλώσσα σουάτι, Εσουατίνι σημαίνει «η χώρα των Σουάζι».

Στο παρελθόν ο 51χρονος μονάρχης είχε μία ακόμα σύζυγο που πέθανε από καρκίνο του δέρματος ενώ συνολικά από τους γάμους του απέκτησε 35 παιδιά. Ανέβηκε στο θρόνο το 1986 σε ηλικία μόλις 18 ετών και η πολυτελής ζωή του έχει προκαλεί συχνά διαμαρτυρίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρελάσεις, σημαίες, τραγούδια - Μια ματιά στην καμπάνια που εξαναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να αγαπήσουν τη Ρωσία

Διεθνή / Παρελάσεις, σημαίες, τραγούδια: Μέσα στην καμπάνια που εξαναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να αγαπήσουν τη Ρωσία

«Κάθε φορά που ξεκινούσε το μάθημα, η δασκάλα μάς έβαζε να σηκωθούμε, να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να ακούσουμε τον ρωσικό εθνικό ύμνο»
LIFO NEWSROOM
Reuters: Οι Έλληνες πενθούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής που δίχασε την Κύπρο

Διεθνή / Reuters: Οι Έλληνες πενθούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής που δίχασε την Κύπρο

Τουρκία και Κύπρος τιμούν διαφορετικά την 20ή Ιουλίου, με μνήμες, επιμνημόσυνες τελετές και δηλώσεις που αναζωπυρώνουν τις ιστορικές πληγές. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για «μακρύ δρόμο μπροστά»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζόνι Ντεπ βγάζει στο σφυρί έργα τέχνης – Ανάμεσά τους μια αυτοπροσωπογραφία και ένας πίνακας για την κόρη του

Διεθνή / Ο Τζόνι Ντεπ βγάζει στο σφυρί έργα τέχνης – Ανάμεσά τους μια αυτοπροσωπογραφία και ένας πίνακας για την κόρη του

Η συλλογή «Let the Light In» περιλαμβάνει έργα που φιλοτέχνησε ο σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» στη νότια Γαλλία στις αρχές των 00s, την εποχή της σχέσης του με τη Βανέσα Παραντί
LIFO NEWSROOM
Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα επέτρεπε την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, λέει ειδικός

Διεθνή / Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα επέτρεπε την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, λέει ειδικός

Το Gaza Marine εντοπίστηκε το 2000, αλλά έκτοτε η εκμετάλλευσή του εμποδίζεται από νομικές αντιπαραθέσεις και την άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει ανάπτυξη των κοιτασμάτων
LIFO NEWSROOM
Σοκαρισμένος ο Επίτροπος της ΕΕ από τους κινδύνους ορισμένων προϊόντων που πωλούνται σε Shein και Temu

Διεθνή / Σοκαρισμένος ο Επίτροπος της ΕΕ από τους κινδύνους ορισμένων προϊόντων που πωλούνται σε Shein και Temu

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση «μυστικού καταναλωτή» ετοιμάζει η Ε.Ε. για να εντοπίσει επικίνδυνα προϊόντα – Σκέψεις για κατάργηση του αφορολόγητου των 150 ευρώ και δημιουργία ενιαίας τελωνειακής αρχής
LIFO NEWSROOM
Αζερμπαϊτζάν προς Ρωσία: Παραδεχθείτε την ευθύνη για τη συντριβή και αποζημιώστε τις οικογένειες

Διεθνή / Αζερμπαϊτζάν προς Ρωσία: Παραδεχθείτε την ευθύνη για τη συντριβή και αποζημιώστε τις οικογένειες

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Μόσχα για αδράνεια και απαιτεί αποζημιώσεις για τους 38 νεκρούς της πτήσης J2-8243 – Εμπλοκή της Ρωσίας την ώρα που αναχαιτίζονταν ουκρανικά drones
LIFO NEWSROOM