ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Ο "βασιλιάς της σοκολάτας" είναι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο "βασιλιάς της σοκολάτας" είναι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Facebook Twitter
1

Θριαμβευτική νίκη από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία κατάφερε ο Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls.

Ο βιομήχανος που είναι γνωστός ως "βασιλιάς της σοκολάτας" συγκεντρώνει 55,9 - 57,5% ενώ η επικεφαλής της «πορτοκαλί επανάστασης», Γιούλια Τιμοσένκο έρχεται δεύτερη με 12,9%.

Ο 49χρονος του οποίου η περιουσία λέγεται πως ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ έχει πτυχίο οικονομικών, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Roshen που είναι η μεγαλύτερη σε παραγωγή γλυκών στη χώρα και 15η παγκοσμίως και έχει στην ιδιοκτησία του τηλεοπτικούς σταθμούς.

 

Ο μεγιστάνας θεωρείται πολιτικός χαμαιλέων, έχει εκλεγεί και υπουργεύσει με φιλοδυτικά και  φιλορωσικά κόμματα και διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ανατραπέντος φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ένας πολιτικός με τον οποίο μπορούν να συνομιλήσουν τόσο το Βερολίνο όσο και η Μόσχα. Ο ίδιος άλλωστε εξέφρασε την επιθυμία να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες με τη Ρωσία αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο αναγνώρισης της προσάρτησης της Κριμαίας. 

 

1

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM
«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ελπιζω οτι τωρα, εκεινοι εκ των σχολιαστων που κατηγορουν συλληβδην τους Ουκρανους ως φιλο/ναζι θα σταματησουν να το πραττουν. Επισης, δεδομενου οτι ακομη και ο Πουτιν απεδεχθη τη νομιμοτητα των εκλογων αυτων, ειναι σιγουρος οτι, ακομη κι εκεινοι εκ των σχολιαστων της Lifo που θαυμαζουν σοβιετικου στυλ ψηφοφοριες οπως το προσγφατο δημοψηφισμα στην Κριμαια, ισως τωρα να το ξανασκεφτουν!