Ο ανεμβολίαστος Μπολσονάρο έφαγε πίτσα στο πεζοδρόμιο στη Νέα Υόρκη, πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο ανεμβολίαστος Μπολσονάρο έφαγε πίτσα στο πεζοδρόμιο στη Νέα Υόρκη, πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Οι ανεμβολίαστοι ηγέτες κρατών που θα δώσουν το παρών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ίσως να πρέπει να συμβιβαστούν με ένα κομμάτι πίτσα στο πεζοδρόμιο, αντί για ένα δείπνο σε καλό εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Τουλάχιστον έτσι δείπνησε ο Βραζιλιάνος Ζαΐχ Μπολσονάρο το πρώτο του βράδυ στη Νέα Υόρκη, όπου για την είσοδο στα εστιατόρια απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. 

Ο ακροδεξιός ηγέτης της Βραζιλίας είναι δύσπιστος απέναντι στα εμβόλια και κομπάζει ότι δεν έχει εμβολιαστεί. Πριν από την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι το ανοσοποιητικό σύστημά του είναι αρκετά ισχυρό για να «αποκρούσει» τον κορωνοϊό. 

Δύο υπουργοί της Βραζιλίας, που είναι στην αποστολή στη Νέα Υόρκη, δημοσίευσαν φωτογραφία του Μπολσονάρο και συνεργατών του να τρώνε κομμάτια πίτσας σε πεζοδρόμιο, το βράδυ της Κυριακής. Οι υποστηρικτές του Βραζιλιάνου προέδρου εξήραν την απλότητα του ηγέτη τους, που έφαγε πίτσα στον δρόμο κοντά στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει στο Μανχάταν. 

Στο μεταξύ σήμερα, Δευτέρα, ο Ζαΐχ Μπολσονάρο συναντήθηκε με τον Μπόρις Τζόνσον στο περιθώριο της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ. Την ώρα που οι δημοσιογράφοι αποχωρούσαν για να ξεκινήσει η συνάντηση, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Σας ευχαριστώ, εμβολιαστείτε με AstraZeneca». 

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Μπολσονάρο, ο Τζόνσον είπε «Εγώ το έκανα δύο φορές». Από την άλλη, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έδειξε τον εαυτό του, είπε «όχι ακόμη» και γέλασε. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, τόνισε στη συνάντηση τη σημασία των εμβολίων, ως το καλύτερο εργαλείο για την καταπολέμηση του ιού και για τη σωτηρία ζωών παγκοσμίως. Παράλληλα, τόνισε τον σημαντικό ρόλο του εμβολίου της AstraZeneca στη Βρετανία, τη Βραζιλία και αλλού. 

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press   

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM