O 19χρονος που προκάλεσε πανδαιμόνιο από το υπνοδωμάτιό του

O 19χρονος που προκάλεσε πανδαιμόνιο από το υπνοδωμάτιό του Facebook Twitter
0

Ένας νεαρός που κρυβόταν πίσω από χιλιάδες απειλές βομβιστικών επιθέσεων σε σχολεία και σήμανε συναγερμό για τρομοκρατία σε αμερικανική αεροπορική εταιρεία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για τον πανικό που προκάλεσε.

Ο μόλις 19 ετών George Duke-Cohan πυροδότησε πανικό σε εθνικό επίπεδο και μια διατλαντική έρευνα, από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού του στο Watford, Hertfordshire της Αγγλίας.

Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του τον Σεπτέμβριο σε τρεις κατηγορίες που είχαν σχέση με απειλές για βομβιστικές επιθέσεις.

Ακολούθησε έρευνα από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) και αποκαλύφθηκε το εύρος της δράσης του.

Ο Duke-Cohan προκάλεσε αρχικά εκτεταμένο πανικό τον Μάρτιο όταν έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περισσότερα από 1.700 σχολεία, κολέγια και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για να προειδοποιήσει για ένα εκρηκτικό μηχανισμό. Εκατοντάδες σχολεία εκκενώθηκαν με την είδηση να κάνει το γύρο του κόσμου.

Συνελήφθη μερικές μέρες αργότερα, αλλά τον Απρίλιο επέστρεψε καθώς έστειλε μια ακόμη παρτίδα ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε σχολεία στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ερευνητές της NCA, που συνεργάστηκαν με το FBI, διαπίστωσαν επίσης ότι ενώ ήταν ελεύθερος με εγγύηση για τις φάρσες των βομβιστικών επιθέσεων, ο νεαρός είχε κάνει μια ψεύτικη αναφορά για αεροπειρατεία που αφορούσε τις ΗΠΑ.

«Γνωρίζατε ακριβώς τι κάνατε και γιατί το κάνατε, και γνωρίζατε πολύ καλά το χάος που θα ακολουθούσε», είπε ο δικαστής

Ο νεαρός ο οποίος δεν είχε προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις και ζούσε με τη μητέρα και την αδερφή του, φέρεται να συνδέθηκε με μια ομάδα ηλεκτρονικών χάκερ στο Twitter που ονομάζεται η ομάδα Apophis.

Τον Ιανουάριο του 2018, ως φοιτητής πληροφορικής εκδιώχθηκε από το Κολέγιο West Herts για φάρσα με απειλή βόμβας.

Η αστυνομία ερευνούσε το περιστατικό όταν αυτός ξεκίνησε τη μαζική δράση του δύο μήνες αργότερα.

Ο δικαστής Foster είπε ότι για την απόφαση της καταδίκης, δέχτηκε πως ο Cohan είχε διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι του.


Είπε ωστόσο πως το το κίνητρό του ήταν να επιζητεί τη φήμη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM