Ντράγκι: Εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια

Ντράγκι: Εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Βέβαιος ότι η απαίτηση της Μόσχας να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι αγοραστές για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια δεν θα οδηγήσει σε διακοπή του εφοδιασμού, εμφανίστηκε ο Μάριο Ντράγκι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει ότι η συμμόρφωση με το σχέδιο της Ρωσίας ενδέχεται να παραβιάσει τις κυρώσεις, αλλά ο Ντράγκι, όπως μεταδίδει το Reuters, ανέφερε ότι πρόκειται για μια «γκρίζα ζώνη» χωρίς επίσημη απόφαση για το θέμα.

«Δεν υπάρχει επίσημη δήλωση για το τι σημαίνει παραβίαση κυρώσεων, κανείς δεν είπε ποτέ τίποτα για το αν οι πληρωμές σε ρούβλια παραβιάζουν τις κυρώσεις ή όχι, πώς οργανώνονται αυτές οι πληρωμές, επομένως υπάρχει μία γκρίζα ζώνη εδώ», είπε, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις ΗΠΑ.

Ο Ντράγκι είπε ότι πιστεύει ότι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στη Γερμανία είχε ήδη πληρώσει σε ρούβλια, αλλά δεν κατονόμασε την εταιρεία.

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ήδη ανοίξει τους λογαριασμούς τους σε ρούβλια με την Gazprom», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο νέο τρόπο πληρωμών που εισάγει η Ρωσία.

Με πληροφορίες Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ