Ντόναλντ Τραμπ: Φρένο στη μετανάστευση από «χώρες του τρίτου κόσμου» μετά το περιστατικό με την Εθνοφρουρά

Ντόναλντ Τραμπ: Φρένο στη μετανάστευση από «χώρες του τρίτου κόσμου» μετά το περιστατικό με την Εθνοφρουρά Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Τραμπ / EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα «παγώσει μόνιμα» τη μετανάστευση από «χώρες του τρίτου κόσμου», μετά την ένοπλη επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα του, Truth Social, αργά την Ημέρα των Ευχαριστιών ξέσπασε για το συμβάν, ξεκαθαρίζοντας την πρόθεσή του να «τερματίσει όλα τα ομοσπονδιακά επιδόματα και επιδοτήσεις προς μη πολίτες» μετά τον θάνατο ενός εκ των μελών της Εθνοφρουράς, το οποίο όπως έγινε γνωστό υπέκυψε στα τραύματά του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ανάρτησή του, θα «παγώσει μόνιμα τη μετανάστευση από όλες τις χώρες του τρίτου κόσμου» και θα απομακρύνει «οποιονδήποτε δεν αποτελεί καθαρό όφελος για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να εφαρμόσει κάτι τέτοιο, καθώς προηγούμενες απαγορεύσεις που εξέδωσε η κυβέρνησή του έχουν αντιμετωπίσει εμπόδια τόσο στα δικαστήρια όσο και στο Κογκρέσο.

Ο φερόμενος δράστης της ένοπλης επίθεσης, είναι ο 29χρονος Ραχμανουλάχ Λακάνουαλ, Αφγανός υπήκοος που εισήλθε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2021 βάσει προγράμματος της εποχής Μπάιντεν, το οποίο μετέφερε και επανεγκατέστησε δεκάδες χιλιάδες άτομα από το Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, του χορηγήθηκε άσυλο τον Απρίλιο φέτος, υπό την κυβέρνηση Τραμπ, και την Πέμπτη η CIA επιβεβαίωσε ότι είχε συνεργαστεί με στρατιωτικές μονάδες που υποστηρίζονταν από την υπηρεσία κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Ο 29χρονος τραυματίστηκε επίσης στην επίθεση και παραμένει υπό κράτηση, την ώρα που το δεύτερο μέλος της εθνοφρουράς, εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

ΗΠΑ: Τραμπ και μέλη της κυβέρνησής του ανακοίνωσαν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη μετανάστευση

Η νέα αυτή ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, σηματοδοτεί κλιμάκωση της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής της δεύτερης θητείας του, η οποία κυριαρχείται από μια εκστρατεία μαζικών απελάσεων.

Στο μακροσκελές μήνυμά του δεν ανέφερε ποιες χώρες στοχοποιεί ούτε εξήγησε τι εννοεί με τον όρο «τρίτος κόσμος», αλλά αντ' αυτού χρησιμοποίησε σκληρή αντι-μεταναστευτική ρητορική για να αποδώσει θέματα όπως η υψηλή εγκληματικότητα και το αυξανόμενο αμερικανικό έλλειμμα στην παρουσία μεταναστών και προσφύγων, χωρίς στοιχεία.

Στις ώρες που ακολούθησαν την επίθεση, ο πρόεδρος και μέλη της κυβέρνησής του ανακοίνωσαν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη μετανάστευση. Η Υπηρεσία Ιθαγένειας και Μετανάστευσης (USCIS) ανακοίνωσε ότι η επεξεργασία αιτημάτων που σχετίζονται με Αφγανούς υπηκόους αναστέλλεται επ’ αόριστον εν αναμονή περαιτέρω ελέγχου.

Αργότερα, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεκτείνει αυτό το μέτρο ώστε να περιλαμβάνει επανεξέταση όλων των υποθέσεων ασύλου που εγκρίθηκαν επί κυβέρνησης Μπάιντεν, χωρίς να διευκρινίζει εάν επανεξετάζει όλες τις υποθέσεις ασύλου μόνο από το Αφγανιστάν ή και από άλλες χώρες.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Ο Πάπας πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλά για ζητήματα θεολογίας»

Ο Βανς, ο οποίος είναι καθολικός, άσκησε κριτική στον ποντίφικα για τις τοποθετήσεις του σχετικά με τον πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στη «σωστή» θεολογική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου στην ΕΕ προκαλεί καθυστερήσεις έως και τριών ωρών

«Η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες και ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού θα είναι απλώς μη διαχειρίσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Παρότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, θεωρείται ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων της στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM