Ντμίτρι Πεσκόφ σε Δύση: Αν στείλετε μαχητικά στην Ουκρανία, θα παρατείνετε την σύγκρουση- Θα είναι ολοένα και πιο οδυνηρή

Προειδοποίηση Κρεμλίνου στη Δύση: Αν στείλετε μαχητικά στην Ουκρανία, θα παρατείνετε τον πόλεμο Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Βρετανία και τις άλλες δυτικές χώρες προκειμένου να μην παράσχουν μαχητικά αεροσκάφη ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, έστειλε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί, η Ουκρανία θα είναι εκείνη που θα πληρώσει το πιο βαρύ τίμημα και επέκρινε τις χώρες του ΝΑΤΟ που αναλαμβάνουν πιο άμεσο ρόλο στον πόλεμο.

«Η γραμμή μεταξύ έμμεσης και άμεσης εμπλοκής σταδιακά εξαφανίζεται. Μπορούμε απλώς να εκφράσουμε τη λύπη μας για το γεγονός και να πούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες οδηγούν στην κλιμάκωση της έντασης, παρατείνουν τη σύγκρουση και την καθιστούν ολοένα και πιο οδυνηρή για την Ουκρανία», συμπλήρωσε ο Ντρμίτρι Πεσκόφ.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως αν τελικά η Δύση συμφωνήσει να δώσει μαχητικά στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν θα πτοηθεί και θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή της», όπως χαρακτηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία, ώσπου να εκπληρώσει τους στόχους της.  

Αποκάλυψη για τους αγωγούς Nord Stream 

Αναφερόμενος στις χθεσινές αποκαλύψεις του Αμερικανού βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς για την εμπλοκή δυτών του Αμερικανού Πολεμικού Ναυτικού στην ανατίναξη των αγωγών Nord Stream, τόνισε την ανάγκη διεξαγωγής μιας διεθνούς έρευνας για τη δολιοφθορά. 

Όπως είπε, το ρεπορτάζ του Χερς που αναφέρει πως οι δύτες έδρασαν κατόπιν εντολής του Τζο Μπάιντεν, αξίζει περισσότερη προσοχή και δήλωσε έκπληκτος που δεν πήρε μεγάλη έκταση από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.  

Σημειώνεται ότι η Μόσχα έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Δύση ότι ευθύνεται για τις εκρήξεις στους δύο αγωγούς που μετέφεραν ρωσικό αέριο στη Γερμανία, χωρίς να προσφέρει αποδείξεις.  

Ερευνητές από τη Σουηδία και τη Δανία, στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των οποίων σημειώθηκαν οι εκρήξεις, έχουν επισημάνει ότι οι ρωγμές στους αγωγούς ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς, αλλά δεν έχουν διευκρινίσει ποιος πιστεύουν ότι ευθύνεται για αυτή. 

Ρώσοι αξιωματούχοι και πολιτικοί έσπευσαν να ζητήσουν απαντήσεις, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ του Χερς. 

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις για τις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι το ρεπορτάζ του Χερς δεν αποτέλεσε έκπληξη για τη Μόσχα. 

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν δήλωσε ότι το ρεπορτάζ αυτό πρέπει να αποτελέσει βάση για μια διεθνή έρευνα.

Εκτίμησε δε, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να πληρώσουν αποζημίωση στις χώρες που επηρεάστηκαν από την «τρομοκρατική επίθεση». 

Με πληροφορίε από ΑΠΕ/Reuters

  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM