Ντακότα Τζόνσον: Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ «τρομοκρατούσε» τη γιαγιά μου, Τίπι Χέντρεν

Ντακότα Τζόνσον: Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ «τρομοκρατούσε» τη γιαγιά μου Τίπι Χέντρεν Facebook Twitter
AP
0

Η Ντακότα Τζόνσον μίλησε για την σχέση του Άλφρεντ Χίτσκοκ και της γιαγιάς της Τίπι Χέντρεν κατηγορώντας τον διάσημο σκηνοθέτη ότι την «τρομοκρατούσε» και ότι «κατέστρεψε την καριέρα της».

Η Χέντρεν συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στις ταινίες Τα πουλιά και Μάρνι και στα απομνημονεύματά της το 2016, είχε αποκαλύψει ότι ο Χίτσκοκ της επιτέθηκε σεξουαλικά πολλές φορές.

Μιλώντας στο podcast του The Hollywood Reporter, η Τζόνσον ρωτήθηκε αν η γιαγιά της την ενθάρρυνε να γίνει ηθοποιός.

«Ήταν ενθαρρυντική και ήταν πάντα πραγματικά ειλικρινής και σταθερή στο να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», είπε η ηθοποιός.

«Αυτό έκανε και εκείνη. Ο Χίτσκοκ κατέστρεψε την καριέρα της επειδή δεν ήθελε να κοιμηθεί μαζί του και εκείνος την τρομοκρατούσε. Δεν λογοδοτούσε ποτέ» είπε.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο για άτομα σε θέση εξουσίας να ασκούν αυτήν τη δύναμη σε κάποιον που βρίσκεται σε πιο αδύναμη θέση, ανεξάρτητα από τον κλάδο», συνέχισε η Τζόνσον.

«Είναι δύσκολο να μιλήσω γιατί είναι η γιαγιά μου. Δεν θέλετε να φανταστείτε κάποιον να εκμεταλλεύεται τη γιαγιά σας» είπε.

Πρόσθεσε δε, ότι αυτό που ήταν εξίσου σημαντικό ήταν η συμβουλή της μητέρας της η οποία επέμεινε, ότι «όχι, δεν ανέχεσαι αυτά τα χάλια από κανέναν. Και μου το έλεγε με πολύ πιο εύγλωττο τρόπο. Είναι ακόμα μια λαμπερή σταρ του κινηματογράφου».


Οι δηλώσεις της αυτές ακολουθούν πρόσφατες καταγγελίες περί κακοποίησης που διατυπώθηκαν για πολλούς πρώην συμπρωταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένων των Τζόνι Ντεπ και Σία Λα Μπεφ, που έχουν κατηγορηθεί για κακοποίηση από πρώην συντρόφους τους.

Και οι δύο έχουν αρνηθεί ωστόσο τις κατηγορίες.

«Δεν το βίωσα ποτέ από πρώτο χέρι από κανέναν από αυτούς τους ανθρώπους», είπε η Τζόνσον στο The Hollywood Reporter.

«Πέρασα απίστευτα δουλεύοντας μαζί τους. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και ίσως δεν τη λαμβάνουν έγκαιρα. Λυπάμαι για όποιον τραυματίστηκε ή πληγώθηκε. Είναι απλά πραγματικά λυπηρό.

»Πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν. Θέλω να πιστεύω στη δύναμη ενός ανθρώπου να αλλάζει και να εξελίσσεται και να λαμβάνει βοήθεια και να βοηθά άλλους ανθρώπους. Νομίζω ότι σίγουρα συμβαίνει μια μεγάλη διόρθωση (στο χώρο),» είπε μεταξύ άλλων.


Συνέχισε δε λέγοντας πως «Ο τρόπος που λειτουργούσαν τα στούντιο μέχρι τώρα, και ακόμα τώρα, είναι αρκετά πίσω. Είναι μια τόσο απαρχαιωμένη νοοτροπία για το πώς πρέπει να γυρίζονται οι ταινίες, ποιος πρέπει να είναι σε αυτές, πόσο πρέπει να πληρώνονται οι άνθρωποι, πώς πρέπει να είναι η ισότητα και η διαφορετικότητα. Μερικές φορές η παλιά σχολή πρέπει να αποχωρεί και να έρθει η νέα» σημείωσε.

«Αλλά, ναι, η κουλτούρα της ακύρωσης είναι τόσο απογοητευτική. Μισώ αυτόν τον όρο» κατέληξε.

Με πληροφορίες του Hollywood Reporter/NME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ