Νοσοκομείο αρνήθηκε να καταψύξει τα ωάρια μίας γυναίκας επειδή δεν έχει παντρευτεί

Νοσοκομείο αρνήθηκε να καταψύξει τα ωάρια μίας γυναίκας επειδή δεν έχει παντρευτεί Facebook Twitter
0

Μία γυναίκα στην Κίνα, η Teresa Xu Zaozao, μήνυσε ένα νοσοκομείο της Σαγκάης που αρνήθηκε να καταψύξει τα ωάριά της επειδή είναι ανύπαντρη. 

Η Teresa Xu Zaozao επισκέφθηκε νοσοκομείο της κινεζικής μητρόπολης για να καταψύξει τα ωράρια της καθώς ήθελε να επικεντρωθεί στην καριέρα της. Η 31χρονη Xu αναφέρει ότι το νοσοκομείο την προέτρεψε να κάνει παιδί αντί για να καταψύξει τα ωάριά της. Σε μία δεύτερη επίσκεψη το νοσοκομείο αρνήθηκε να προχωρήσει στην κατάψυξη των ωαρίων. Το νοσοκομείο δεν σχολίασε το γεγονός, ενώ η υπόθεση συζητήθηκε ευρέως στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί χρήστες τάχθηκαν στο πλευρό της Χu.  


Σύμφωνα με την South China Morning Post, η Xu, συγγραφέας θεμάτων φύλου, ανέφερε πως επισκέφθηκε γυναικολόγο στο νοσοκομείο, ο οποίος της είπε ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία γιατί είναι δεν είναι παντρεμένη. «Ήρθα εδώ για μία επαγγελματική υπηρεσία, και αντιμετώπισα κάποιον που με παρότρυνε να παραμερίσω τη δουλειά μου για να αποκτήσω πρώτα παιδί», είπε η Xu. «Έχω ήδη υποστεί πολλές τέτοιες πιέσεις σε αυτή την κοινωνία, σε αυτή την κουλτούρα». 

Η Κίνα απαγορεύει στις ανύπανδρες γυναίκες να καταφεύγουν σε τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως εξωσωματική γονιμοποίηση και κατάψυξη ωαρίων. Η Teresa Xu Zaozao είπε ότι δεν περίμενε πως ο γιατρός θα της απαντούσε με αυτόν τον τρόπο. «Ήξερα για την εθνική πολιτική, ότι δεν είναι ανοιχτή για τις ανύπανδρες γυναίκες, αλλά η επαρχία της Τζιλίν έχει διεύρυνε το μέτρο και για τις ανύπανδρες γυναίκες το 2002, έτσι πίστευα πως θα υπάρχουν διαφορές από περιοχή σε περιοχή». 

Στην Κίνα υπάρχει αυξημένη ζήτηση γι αυτού του τύπου υπηρεσίες, ενώ οι πιο ευκατάστατες γυναίκες ταξιδεύουν στο εξωτερικό για την κατάψυξη των ωαρίων τους. Το 2013 η διάσημη ηθοποιός Xu Jinglei ανακοίνωσε πως κατέψυξε τα ωάριά της, σε ηλικία 39 ετών, στις ΗΠΑ. Η Teresa Xu ανέφερε πως σκέφτηκε και εκείνη να ταξιδέψει στο εξωτερικό αλλά το κόστος ήταν απαγορευτικό. Ενδεικτικά χρειάζονται περίπου 12.800 ευρώ στην Ταϊλάνδη και περίπου τα διπλά στις ΗΠΑ. Ένα χάσταγκ που μεταφράζεται ως «το πρώτο ανύπαντρο ωάριο της Κίνας» πλημμύρισε τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σε λίγους μήνες. 

Με πληροφορίες από BBC/South China Morning Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψήφος δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Διεθνή / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας - Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει σπάνια ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας στο φως τη δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή των πολιτικών της ΕΕ και ζητήματα διαφάνειας στη διακυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Διεθνή / Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι παίρνουν πρωτοβουλία να διακόψουν τη χρήση smartphone και social media για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία, την ασφάλεια και την συγκέντρωσή τους
LIFO NEWSROOM
Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

Διεθνή / Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

«Όταν εξετάστηκαν τα κομμάτια του, συνειδητοποιήσαμε: "Θεέ μου, είναι αρειανός". Στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του Άρη στον πλανήτη μας », δηλώνει η αντιπρόεδρος του οίκου
LIFO NEWSROOM