Νιγηρία: Στους 170 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα

Νιγηρία: Στους 170 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου με καύσιμα Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου το βράδυ της Τρίτης στη βόρεια Νιγηρία αυξήθηκε στους 170 νεκρούς, ενώ άλλοι 70 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν από την αστυνομία.

Το βράδυ της Τρίτης, φορτηγό που μετέφερε καύσιμα εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει μετωπική σύγκρουση με άλλο φορτηγό στην κοινότητα Ματζίγια (πολιτεία Τζιγκάουα), περίπου εκατό χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κάνο, του κυριότερου αστικού κέντρου στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Μετά το ατύχημα, κάτοικοι συνέρρευσαν γύρω από το όχημα που διέρρεε από το βυτιοφόρο στον δρόμο. Όμως το όχημα εξερράγη, σκοτώνοντας πολλούς από τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του.

«Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 170», ανέφερε ο Λάουαν Σίσου Άνταμ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, σε δελτίο Τύπου που διένειμε χθες. «(Άλλοι) 70 άνθρωποι δέχονται φροντίδες σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε ιατρικά κέντρα» σε τρεις κοινότητες, πρόσθεσε.

Τραυματίες νοσηλεύονται επίσης σε άλλα νοσοκομεία, διευκρίνισε. Προηγούμενος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη από τις τοπικές αρχές, έκανε λόγο για 140 νεκρούς και περίπου ισάριθμους τραυματίες.

Το δυστύχημα, από τα πιο πολύνεκρα του είδους στη Νιγηρία, αντανακλά πόσο έχει επιδεινωθεί η επισφάλεια για τους Νιγηριανούς — εξώθησε τα θύματα να αψηφήσουν τον κίνδυνο έκρηξης για να μαζέψουν μερικά λίτρα καυσίμου.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής βιώνει βαθιά οικονομική κρίση, με υψηλό πληθωρισμό, που τροφοδοτούν ιδίως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Μπόλα Τινούμπου, στην εξουσία από τον Μάιο του 2023. Η τιμή των καυσίμων έχει πενταπλασιαστεί σε 18 μήνες και είναι πλέον απλησίαστα για πολλούς.

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές Πέμπτη, το 56% των πολιτών της Νιγηρίας ζει πλέον κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 40% το 2018.

Τον Σεπτέμβριο, έκρηξη που προκλήθηκε όταν συγκρούστηκαν βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με άλλο φορτηγό που μετέφερε ανθρώπους και εκτρεφόμενα ζώα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 59 ανθρώπους στην πολιτεία του Νίγηρα (δυτικά).

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM