Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί μετά από ανατροπή βυτιοφόρου

Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί μετά από ανατροπή βυτιοφόρου Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν καθώς έσπευσαν να συλλέξουν καύσιμα από ένα βυτιοφόρο που ανατράπηκε και στη συνέχεια εξερράγη, στη Νιγηρία.

Το δυστύχημα συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης στη Μαγια, μια πόλη στην περιοχή Ταούρα, αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο σε έναν αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Οι κάτοικοι μάζευαν καύσιμα από το αναποδογυρισμένο βυτιοφόρο όταν σημειώθηκε η έκρηξη, προκαλώντας μια τεράστια κόλαση», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της πολιτείας Τζιγκάουα, Δρ Χαρούνα Μαϊρίγκα, δήλωσε ότι 97 άνθρωποι «κάηκαν κι έγιναν στάχτη» στο σημείο, ενώ οκτώ πέθαναν στο νοσοκομείο.

«Αν ήξεραν [για τον κίνδυνο], δεν θα πήγαιναν να πάρουν [τα καύσιμα]», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να προσεγγίσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Βίντεο δείχνουν μια τεράστια φωτιά και πτώματα που φαινόταν να καίγονται σκορπισμένα γύρω από την τοποθεσία.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στις πόλεις Ringim και Hadejia, δήλωσε ο αξιωματούχος της κρατικής αστυνομίας Lawan Shiisu.

Τα ατυχήματα με βυτιοφόρα είναι συνηθισμένα στη Νιγηρία, όπου το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου μετακινείται οδικώς λόγω έλλειψης αποτελεσματικού σιδηροδρομικού συστήματος και όπου οι κανόνες κυκλοφορίας ουσιαστικά δεν υφίστανται σε πολλά μέρη.

Η αστυνομία είπε ότι ο οδηγός στο περιστατικό της Τρίτης είχε ταξιδέψει περίπου 110 χιλιόμετρα από τη γειτονική πολιτεία Κάνο.


Με πληροφορίες από Skynews.com

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM