Φωτιά τώρα στου Ρέντη

Νετανιάχου: «Η Χαμάς θέλει να μας δολοφονήσει όλους»

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Νετανιάχου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σκληρή απάντηση στη Χαμάς έστειλε πριν από λίγη ώρα με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Με διάγγελμα προς το ισραηλινό έθνος για τον πόλεμο Ισράηλ-Χαμάς, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει «όλη τη δύναμη» των ισραηλινών δυνάμεων (IDF) για να καταστρέψει όσες δυνατότητες έχει η Χαμάς. Αποκαλώντας τα σημερινά γεγονότα κάτι που «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο Ισραήλ», δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».

Είπε ακόμη ότι η Χαμάς ξεκίνησε έναν «σκληρό και διαβολικό πόλεμο, με στόχο αθώους πολίτες, νέους και ηλικιωμένους». «Θα νικήσουμε, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύ», υποστήριξε. «Η Χαμάς θέλει να μας δολοφονήσει όλους», ανέφερε ο Νετανιάχου, «σφαγιάζοντας το λαό μας».

«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο Ισραήλ και θα διασφαλίσω ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Οι IDF θα χρησιμοποιήσουν αμέσως όλη τους τη δύναμη για να καταστρέψουν τις δυνατότητες της Χαμάς», τόνισε και αυτή για αυτή τη «μαύρη μέρα» θα υπάρξει «εκδίκηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο το Ισραήλ θα βάλει στο στόχαστρο τη Χαμάς παντού μετατρέποντας τα μέρη που «κρύβεται και δρα» σε πόλεις της καταστροφής. Κάλεσε δε τους κατοίκους της Γάζας να «φύγουν τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με πλήρη ισχύ».

Ο Νετανιάχου είπε ακόμα ότι ο στρατός «εκκαθαρίζει αυτή τη στιγμή τους τρομοκράτες της Χαμάς από παντού όπου διείσδυσαν, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, επαναφέροντας τον έλεγχο στα χέρια μας».

Έστειλε αγάπη και συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες που πενθούν και έχασαν τους αγαπημένους τους «που δολοφονήθηκαν βάναυσα εν ψυχρώ». Δήλωσε επίσης πως προσεύχεται για την ανάρρωση των τραυματιών. Προειδοποίησε εκ νέου τη Χαμάς ότι το Ισραήλ θα την καταστήσει υπεύθυνη για τους ομήρους που πήρε. «Το Ισραήλ θα εκδικηθεί όποιον πάθει κάτι», είπε, «έστω και μια τρίχα στο κεφάλι του».

Πρόσθεσε πως το Ισραήλ στέκεται αλληλέγγυο στους κατοίκους του νότου, οι οποίοι πολέμησαν γενναία. Επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, χαρακτηρίζοντάς τες ως τους «τελευταίους στη μακρά ιστορία των ηρώων πολέμου του Ισραήλ». «Πολεμάτε τώρα για τα σπίτια όλων μας, για το μέλλον όλων μας», είπε χαρακτηριστικά. «Είμαστε όλοι μαζί σας, όλοι σας αγαπάμε, όλοι σας χαιρετάμε».

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Ο Νετανιάχου εξασφάλισε διεθνή υποστήριξη για «ελευθερία δράσης» 

Ανέφερε επιπροσθέτως ότι μίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και άλλους παγκόσμιους ηγέτες από τη Γαλλία, τη Βρετανία και όχι μόνο, ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την «αμέριστη υποστήριξή του» και λέει ότι ανέφερε ότι εξασφάλισε διεθνή υποστήριξη για την «ελευθερία δράσης» του Ισραήλ.

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον Μπένι Γκαντς να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 

 

Με πληροφορίες από Times of Israel 

Διεθνή
0

Φωτιά τώρα στου Ρέντη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Διεθνή / Στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ ο Πειραιάς: Εκστρατεία ενάντια στην κυριαρχία της Κίνας στα λιμάνια παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική παρουσία στον Πειραιά, με σχέδιο περιορισμού της COSCO και ανάκτησης του γεωπολιτικού ελέγχου του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη»

Διεθνή / Νετανιάχου: Πρέπει να κάνουμε το Ισραήλ «υπερ-Σπάρτη» - Τι σημαίνει αυτό

Σε ομιλία του ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει μια «υπερ-Σπάρτη», προδιαγράφοντας το ενδεχόμενο ενός στρατιωτικοποιημένου, αυτοδύναμου μέλλοντος, με λιγότερες εμπορικές συναλλαγές με τον υπόλοιπο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Διεθνή / Ο Τραμπ καταθέτει αγωγή 15 δισ. δολαρίων κατά των New York Times

Ο πρόεδρος κατηγόρησε την εφημερίδα ότι λειτουργεί ως «εικονικό φερέφωνο της ριζοσπαστικής αριστεράς και του Δημοκρατικού Κόμματος», επικαλούμενος μεταξύ άλλων την υποστήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του 2024
LIFO NEWSROOM
Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Διεθνή / Κάιρο: Το αεροδρόμιο Sphinx έτοιμο για την ιστορική πρεμιέρα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), που ανοίγει επίσημα τις πύλες του την 1η Νοεμβρίου 2025, αποτελεί το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM
«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM