Νεπάλ: Το Έβερεστ ανοίγει μετά από έναν χρόνο - Πάνω από 300 ορειβάτες παρά τα αυστηρά μέτρα

Το Έβερεστ θα υποδεχθεί ξανά μετά από έναν χρόνο - Πάνω από 300 ορειβάτες παρά τα αυστηρά μέτρα Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες ορειβάτες ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο Έβερεστ για πρώτη φορά μέσα στον επόμενο μήνα, υπό σκληρούς όρους καθώς το βουνό ανοίγει ξανά μετά από έναν χρόνο. 

Πάνω από 300 ξένοι ορειβάτες αναμένεται να αποπειραθούν να προσεγγίσουν την υψηλότερη κορυφή του κόσμου κατά την ορειβατική περίοδο που ξεκινάει τον Απρίλιο, σύμφωνα με αξιωματούχους. Και αυτό παρά την καραντίνα μίας εβδομάδας και το αρνητικό τεστ που πρέπει να παρουσιάσουν. Το ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε το 2019 με 381 ορειβάτες. Οκτώ από τα δεκατέσσερα υψηλότερα βουνά του κόσμου, ανάμεσά τους και το Έβερεστ, βρίσκονται μερικώς ή εξ ολοκλήρου στο Νεπάλ και εκατοντάδες ξένοι ορειβάτες φέρνουν εκατομμύρια δολάρια στην χώρα κάθε χρόνο. 


Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο CNN, ο Lukas Furtenbach, της εταιρείας Furtenbach Adventures που διοργανώνει αναρριχήσεις στο Έβερεστ πολλοί πελάτες ανέβαλαν τα σχέδιά τους για την επόμενη χρονιά λόγω των πολύ αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών. «Έχουμε ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο για τον COVID-19 και ένα σκληρό πρόγραμμα ελέγχων, γιατρό στην αποστολή, κλειστή κάψουλα για την ομάδα στη βάση μας, πρωτόκολλα υγιεινής.»


Το Νεπάλ έκλεισε τα βουνά του τον περασμένο μήνα ως μέρος των σκληρών μέτρων που πήρε για τον έλεγχο του κορωνοϊου που ευθύνεται για 274.973 μολύνσεις και 3.012 θανάτους στη χώρα έως τώρα. Η χώρα ξεκίνησε τους εμβολιασμούς καθώς η Ινδία, τον Ιανουάριο, δώρισε εμβόλια της AstraZeneca. 


Ειδικοί αναφέρουν πως η κινεζική πλευρά του Έβερεστ, κλειστή για τους ορειβάτες από πέρυσι, δεν αναμένεται να ανοίξει, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα θα ωθήσει περισσότερους ορειβάτες στην πλευρά του Νεπάλ.

Από την πλευρά του ο Garrett Madison της αμερικανικής Madison Mountaineering ανέφερε πως θα οδηγήσει μία «μεγάλη ομάδα» ορειβατών στο Έβερεστ κατά το διάστημα Απριλίου - Μαΐου. «Δεν φοβόμαστε τον κορωνοϊό, αλλά παίρνουμε μέτρα.»


Δεν επιστρέφουν, ωστόσο, όλοι στο Έβερεστ. Δεν είναι «υπεύθυνο» να διοργανώσουμε αναβάσεις δεδομένου του αδύναμου συστήματος υγείας του Νεπάλ, αναφέρει ο Adrian Ballinger της Alpenglow Expeditions. «Το τελευταίο που θέλουμε είναι να κινδυνεύσουν οι ορειβάτες μας ή (...) να αρρωστήσει κάποιος στο βουνό και να βάλει τους άλλους σε κίνδυνο», πρόσθεσε. 
 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ γυρίζουν μισό αιώνα πίσω στις αμβλώσεις: Η υπόθεση Roe v. Wade και η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Διεθνή / Οι ΗΠΑ γυρίζουν μισό αιώνα πίσω στις αμβλώσεις: Η υπόθεση Roe v. Wade και η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Μετά από την αλλαγή στη σύνθεση του δικαστηρίου, οι συντηρητικοί δικαστές δημιούργησαν μια πλειοψηφία για να ακυρώσουν το δικαστικό προηγούμενο που θεωρούσαν κατάφωρα λανθασμένο
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ