Η Shell σταματά τις αγορές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου

Πετρέλαιο Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η Shell ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κλείσει τα πρατήρια καυσίμων της στη Ρωσία και θα σταματήσει όλες τις αγορές πετρελαίου από τη χώρα εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο ενεργειακός κολοσσός δήλωσε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από τη συμμετοχή του σε όλη τη ρωσική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου, του αργού πετρελαίου και των προϊόντων πετρελαίου.

Την Παρασκευή, η Shell αγόρασε 100.000 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου Urals από τη Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοράστηκε με έκπτωση ρεκόρ, ενώ την ίδια ώρα πολλές εταιρείες να αποφεύγουν το ρωσικό πετρέλαιο λόγω της απρόκλητης εισβολής της Μόσχας στη γείτονά της. Η αγορά δεν παραβίασε κυρώσεις της Δύσης.

Η εταιρεία δέχθηκε έντονη κριτική για την αγορά, μεταξύ άλλων από τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba, ο οποίος προέτρεψε τις εταιρείες να διακόψουν όλους τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Ο διευθύνων σύμβουλός της Shell, Ben van Beurden, ζήτησε συγγνώμη για την απόφαση αυτή την Τρίτη.

Με πληροφορίες BBC & CNBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM