Πούτιν: Οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου

Πούτιν: Οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία μοιάζουν με κήρυξη πολέμου, διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν σε νέο μήνυμά του.

Όπως είπε, η Μόσχα πρέπει να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς και τα συμφέροντά της, επαναλαμβάνοντας πως στόχος είναι η «αποστρατιωτικοποίηση», «αποναζιστοποίηση» και «ουδέτερο καθεστώς» για την Ουκρανία. 

Διευκρίνισε δε, πως δε σχεδιάζει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία. 


Όπως και στο τελευταίο διάγγελμά του, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε πως όλα βαίνουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και πως ο ρωσικός στρατός θα φέρει σε πέρας τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, έναν ισχυρισμό του Κιέβου που το ΝΑΤΟ έχει απορρίψει.

«Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε για μια πιθανή «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας».


Ο ίδιος έκανε λόγο και για εκτελέσεις από εθνικιστές Ουκρανών στρατιωτών που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην ένοπλη αντίσταση. 

«Δυστυχώς, αυτοί οι ληστές και οι νεοναζί δε λυπούνται τον κόσμο. Εκτελούν ακόμα και τους δικούς τους στρατιώτες που δε θέλουν να συμμετάσχουν στην ένοπλη αντίσταση. Έχουμε τέτοια γεγονότα» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από AFP/Interfax

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ