Νέο Δελχί: Το θερμόμετρο έδειξε 52,3 βαθμούς

Νέο Δελχί: Το θερμόμετρο έδειξε 52,3 βαθμούς Κελσίου - «Κόκκινος συναγερμός υγείας» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Νέο ρεκόρ σημείωσε η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί φτάνοντας τους 52,3 βαθμούς Κελσίου και ξεπερνώντας τους 49,9 που καταγράφηκαν την Τρίτη.  

Οι 52,3 βαθμοί που έδειξε το θερμόμετρο την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, προκάλεσε την αντίδραση των αρχών οι οποίες προειδοποιούν για λειψυδρία. 

Αυτή η θερμοκρασία ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο προάστιο Μουνγκεσπούρ του Νέου Δελχί, από την μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, που έκανε λόγο για «ισχυρά κύματα ζέστης». Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία είχε ήδη καταγράψει ρεκόρ 49,9 βαθμών Κελσίου την Τρίτη στο Νέο Δελχί. 

Οι αρχές της πόλης των περίπου 30 εκατ. κατοίκων εξέδωσαν «κόκκινο συναγερμό υγείας» για τη σημερινή ημέρα, όπου την προηγουμένη καταγράφηκαν αντίστοιχες θερμοκρασίες. 

Προειδοποίησαν για την «πολύ ισχυρή πιθανότητα ασθενειών που συνδέονται με τη ζέστη και θερμοπληξίας για όλες τις ηλικίες» και κάλεσαν τους πολίτες να επιδείξουν «ιδιαίτερη επαγρύπνηση» για τα ευπαθή άτομα. 

Το κύμα ζέστης στις κεντρικές και βορειοδυτικές περιοχές της Ινδίας «αναμένεται να αποκλιμακωθεί σταδιακά» από αύριο, Πέμπτη, σύμφωνα με τη ινδική μετεωρολογική υπηρεσία. 

Τον Μάιο του 2022, σε ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας καταγράφηκε θερμοκρασία 49,2° Κελσίου. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι συνηθισμένες στην Ινδία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές η κλιματική αλλαγή θα επιφέρει κύματα καύσωνα μεγαλύτερης διάρκειας, πιο συχνά και πιο έντονα. 

Η μοιρολατρική αντίδραση των κατοίκων του Νέου Δελχί στον πρωτοφανή καύσωνα

Την Τετάρτη, στους δρόμους του Δελχί, οι κάτοικοι φάνηκαν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση μοιρολατρικά, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο να αποφύγουν τη ζέστη. 

«Όλοι θέλουν να μείνουν μέσα», δήλωσε ο 57χρονος Ρουπ Ραμ, πωλητής σνακ, δηλώνοντας ότι δυσκολεύεται να πουλήσει τα αλμυρά του ντόνατ. Ο Ραμ, που ζει με τη σύζυγο και τους δύο γιους τους σε ένα μικρό σπίτι, δηλώνει ότι ο μικρός ανεμιστήρας του δεν δίνει τη δυνατότητα να ψυχθεί πραγματικά ο χώρος και ότι περιμένει την άφιξη της περιόδου των βροχών τον Ιούλιο. 

«Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε η 60χρονη Ρανί, που κάθε πρωί μετακινείται για δύο ώρες με λεωφορείο για να πουλήσει στον πάγκο της κοσμήματα σε τουρίστες. «Κάνει σίγουρα πολύ περισσότερη ζέστη, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», δήλωσε η ίδια, πίνοντας νερό από ένα μπουκάλι που είχε φέρει μαζί της. 

Οι αρχές στο Νέο Δελχί προειδοποίησαν για τον κίνδυνο λειψυδρίας. Σε ορισμένες περιοχές έχουν ήδη σημειωθεί διακοπές στην υδροδότηση. 

Η υπουργός Νερού Ατίσι Μαρλένα απευθύνθηκε «στη συλλογική ευθύνη» των κατοίκων της πόλης καλώντας τους να σταματήσουν να σπαταλούν το νερό, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Times of India. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM