Νεκρός 22χρονος Παλαιστίνιος από Ισραηλινούς στρατιώτες σε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

Νεκρός 22χρονος Παλαιστίνιος από Ισραηλινούς στρατιώτες σε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
EPA/ABED AL HASHLAMOUN
0

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ Ισραηλινών εποίκων και Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πηγές από τις αρχές ασφαλείας.

Πηγές από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στη Ναμπλούς, αφού έποικοι επιτέθηκαν εναντίον των Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο ισραηλινός στρατός επενέβη και άνοιξε πυρ εναντίον μια ομάδας Παλαιστινίων.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι το θύμα ήταν ένας άνδρας ηλικίας 22 ετών από την Ουρίφ, κοντά στη Ναμπλούς. Επιπλέον, άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επισήμανε ότι οι Παλαιστίνιοι από την Ουρίφ προσέγγισαν τον οικισμό Γιτζάρ προκαλώντας μια «αντιπαράθεση μεταξύ των Παλαιστίνιων και των Ισραηλινών».

Ταραχές ξέσπασαν μόλις έφθασαν οι στρατιώτες που «πυροβόλησαν με πραγματικές σφαίρες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του στρατού.

Τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια μετά την ανακοίνωση, την 6η Δεκεμβρίου, από την Ουάσιγκτον ότι αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY