ΤΩΡΑ!

Το νέφος κλείνει για δεύτερη ημέρα τα σχολεία στην Τεχεράνη

Το νέφος κλείνει για δεύτερη ημέρα τα σχολεία στην Τεχεράνη Facebook Twitter
EPA
0

Κλειστά για δεύτερη ημέρα παραμένουν στην Τεχεράνη νηπιαγωγεία, σχολεία και γυμνάσια λόγω του πυκνού ρυπογόνου νέφους που πνίγει την πρωτεύουσα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Τεχεράνη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων είναι τρεις φορές υψηλότερη από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Οι αρχές της πρωτεύουσας επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ συνέστησαν στους κατοίκους να μην κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους και πάρκα.

Σε κρίσιμα επίπεδα όμως έφθασε η ατμοσφαιρική ρύπανση και σε άλλες πόλεις του Ιράν, όπως το Ταμπρίζ, το Αράκ και το Ισπαχάν, όπου και εκεί τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του Ιράν κατέβαλαν προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος κυρίως στη Τεχεράνη, λαμβάνοντας σειρά μέτρων όπως περιορισμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μέτρα για πιο καθαρά καύσιμα και αντικατάσταση των παλιών αυτοκινήτων με καινούργια.

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Διεθνή / Βερολίνο: 45.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από πολιτικά υποκινούμενη επίθεση από «αριστερούς εξτρεμιστές»

Αν και η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε ορισμένες περιοχές, χιλιάδες καταναλωτές ενδέχεται να παραμείνουν χωρίς ρεύμα έως την Πέμπτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών
THE LIFO TEAM