Nέα Υόρκη: Ιστορικό ρεκόρ στον πληθυσμό της πόλης

Nέα Υόρκη: Ιστορικό ρεκόρ στον πληθυσμό της πόλης Facebook Twitter
4

Ο πληθυσμός της Νέας Υόρκης φαίνεται πως έκανε ένα ιστορικό ρεκόρ, σύμφωνα με την υπηρεσία που διενεργεί τις απογραφές, η οποία εκτιμά ότι ο συνολικός πληθυσμός της πόλης είναι 8.405.837 άνθρωποι.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά 230.704 ανθρώπους ή περίπου 2.8% από το 2010.

Κάθε περιοχή της πόλης παρουσίασε αύξηση στον πληθυσμό της, αλλά το Κουίνς και το Στέιτεν Άϊλαντ είδαν τον αριθμό των κατοίκων τους να κινούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ο πληθυσμός του Μπρούκλιν αυξήθηκε κατά 3,5% ή 87.400 κατοίκους, του Κουίνς κατά 2,9% ή 65.500 κατοίκους, του Μανχάταν κατά 2,5% ή 40.300 κατοίκους, του Μπρονξ κατά 2,4% ή 33.600 κατοίκους και του Στέιτεν Άιλαντ κατά 0,8% ή 3.900 κατοίκους.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του δήμου, η αύξηση στον πληθυσμό της πόλης οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι λιγότεροι άνθρωποι φεύγουν από την πόλη και στο θετικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Εχω ζησει στην Νεα Υορκη δυο φορες.Την πρωτη κατα την περιοδο 1981-1982 και την δευτερη την περιοδο 1994-1995.Και τις δυο στο Μανχατταν.Φυσικα,περαν αυτων των περιοδων,εχω επισκεφθει την πολη δεκαδες φορες.Η Ν.Υ. εχει κατι περιεργο που δεν μπορεις να το αντιληφθεις αν δεν την ζησεις.Σου δημιουργει την ψευδαισθηση οτι εχει τα παντα.Οτι αν δεν βρεις εκει αυτο που ζητας δεν θα το βρεις πουθενα αλλου.Ο ερωτας του Woody Allen για το Μανχατταν σου γινεται κατανοητος μονον αφου ζησεις σε αυτο.Η πολη ειναι μια τεραστια συνθεση αντιφασεων.Οικονομικων,κοινωνικων,πολιτικων,αισθητικων,πολιτιστικων και οτι αλλο βαλει το μυαλο σου.Ειναι,οντως,μια τεραστια χυτρα μεσα στην οποια βραζουν ολες οι ρατσες και ολες οι κουλτουρες.Ενα απο τα πιο συνθετα μωσαικα στον κοσμο.Μετα την πρωτη διαμονη μου ημουν ερωτευμενος με το Μανχατταν και την πολη για πολλα χρονια.Μετα ξαναπηγα.Και μετα,μεγαλωσα.Ωριμασα.Ισως και να παραωριμασα.Ως εκ τουτου δικαιουμαι να δωσω μια συμβουλη.Αν δεν εχετε επισκεφθει την Ν.Υ. φροντιστε να το κανετε.Οπωσδηποτε.Ως τουριστας.Για το αν σας ταιριαζει να εγκατασταθειτε εκει μονιμα χρειαζεται πειρα και σκεψη.Και μετα κριση.