Ευρωπαϊκό δικαστήριο απέρριψε προσφυγή της Chanel η οποία υποστήριζε πως λογότυπο της κινεζικής Huawei έμοιαζε πολύ με το δικό της.

 

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο έκρινε την Τετάρτη πως τα λογότυπα έχουν κάποια κοινά στοιχεία αλλά οι διαφορές τους είναι μεγάλες. Το δικαστήριο έκρινε πως το λογότυπο της Chanel είχε περισσότερο στρογγυλεμένες καμπύλες και πιο χονδρές γραμμές.

 

Το 2017 η κινεζική εταιρεία είχε αιτηθεί για την ευρωπαϊκή προστασία του εμπορικού της σήματος για ένα λογότυπο που θα χρησιμοποιούσε για hardware. Η γαλλική Chanel εναντιώθηκε υποστηρίζοντας πως τα δύο κάθετα ημικύκλια που συνδυάζονται θυμίζουν το δικό της λογότυπο, το οποίο έχει κατοχυρωθεί και προστατεύεται.  

 

Πριν δύο χρόνια το ευρωπαϊκό γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας απέρριψε την ένσταση της Chanel υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν ομοιότητες και πως το κοινό αποκλείεται να μπερδέψει τις δύο εταιρείες. Η Chanel προσέφυγε στο Γενικό Δικαστήριο. Η προσφυγή απορρίφθηκε χθες, Τετάρτη.

 

Νέα δικαστική ήττα της Chanel έναντι της Huawei - Είχε προσφύγει για «παρόμοια λογότυπα»

 

Σύμφωνα με το δικαστήριο τα επίμαχα λογότυπα «δεν είναι παρόμοια» και πιο συγκεκριμένα «το λογότυπο της Chanel έχει περισσότερο στρογγυλεμένες καμπύλες, παχύτερες γραμμές και οριζόντιο προσανατολισμό, ενώ ο προσανατολισμός του λογότυπου της Huawei είναι κάθετος. Επομένως, το Γενικό Δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα σήματα είναι διαφορετικά».

 

H Chanel, που δεν σχολίασε την απόφαση, μπορεί αν προσφύγει εκ νέου στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr