Ναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά η απάντηση της Σεούλ στη Β. Κορέα

Ναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά η απάντηση της Σεούλ στη Β. Κορέα Facebook Twitter
0

Το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας άρχισε γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών σήμερα, προειδοποιώντας την Πιονγκγιάνγκ εναντίον οποιασδήποτε πρόκλησης στη θάλασσα, ανέφερε η Σεούλ, 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι προχώρησε στη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου.

 

«Εάν ο εχθρός προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, στη θάλασσα ή υποβρυχίως, θα αντιδράσουμε αμέσως και θα τον στείλουμε στον βυθό», διεμήνυσε ο πλοίαρχος Τσόι Γιουνγκ-τσαν, διοικητής της 13ης ναυτικής μοίρας, σε μια ανακοίνωση του επιτελείου.

 

Χθες έγινε γνωστό πως Νότια Κορέα και ΗΠΑ θα αναπτύξουν περισσότερα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας ως απάντηση στην πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.


Δύο εκτοξευτήρες ρουκετών της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad (Terminal High-Altitude Area Defense) έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα και είναι επιχειρησιακοί. Όμως η Σεούλ πάγωσε στη συνέχεια κάθε επιπρόσθετη ανάπτυξη λόγω ανησυχιών των κατοίκων για τις επιπτώσεις του συστήματος στο περιβάλλον.


«Τέσσερις εναπομείναντες εκτοξευτήρες θα αναπτυχθούν προσεχώς προσωρινά κατόπιν διαβουλεύσεων ανάμεσα στη Νότια Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αντικρούσουν τις αυξανόμενες πυρηνικές και βαλλιστικές απειλές του Βορρά», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο, ενώ η ίδια η ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad προκαλεί την οργή της Κίνας.


Οι εκτοξευτήρες πυραύλων είναι εγκατεστημένοι σε ένα γήπεδο γκολφ που μετατράπηκε σε στρατιωτική ζώνη, στη νότια κομητεία Σεονγκζού, περίπου 190 χλμ. από τη Σεούλ.


Η Πιονγκγιάνγκ κατέλαβε χθες εξαπίνης τη διεθνή κοινότητα πραγματοποιώντας την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή της. Η Βόρεια Κορέα δήλωσε πως δοκίμασε μια βόμβα υδρογόνου που έχει τη δυνατότητα να οπλίσει έναν διηπειρωτικό πύραυλο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM