Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι ο θάνατος του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον οποίο ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένα «σημαντικό βήμα» στη μάχη «εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας».

 

«Η αμερικανική ανακοίνωση σχετικά με την επιχείρηση εναντίον του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειές μας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Το ΝΑΤΟ παραμένει δεσμευμένο στη μάχη εναντίον του κοινού μας εχθρού, του Ισλαμικού Κράτους» έγραψε σε tweet ο Στόλτενμπεργκ.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως ο αρχηγός του ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε επιδρομή μελών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία, ένα μείζον πλήγμα σε βάρος της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

 

«Μεγάλος αριθμός» μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή που οδήγησε στον θάνατο του αρχηγού της τζιχαντιστικής οργάνωσης, δήλωσε επίσης ο Τραμπ. «Δεν υπήρξε καμιά απώλεια αμερικανικού προσωπικού κατά την επιχείρηση.