Ναδάλ για Μουντιάλ του Κατάρ: Πρέπει να υπάρχει ελευθερία έκφρασης

Ναδάλ Facebook Twitter
Ο αθλητισμός είναι ένας χώρος έκφρασης, τόνισε
0

Ενώ βρισκόταν στη Νότια Αμερική, και συγκεκριμένα στη Χιλή για αγώνες επίδειξης, ο σούπερ σταρ του τένις Ραφαέλ Ναδάλ σχολίασε την κατάσταση στο Μουντιάλ του Κατάρ με τις απαγορεύσεις για τα σύμβολα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ελευθερία να εκφράσουν τα αισθήματά τους, αρκεί να μην βλάπτουν τους γύρω τους.

«Βρισκόμαστε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο όπου οι άνθρωποι πρέπει να έχουν όλο και περισσότερα δικαιώματα. Ο καθένας πρέπει να έχει την ελευθερία να εκφράσει τα αισθήματά του, αρκεί να μην βλάψει κανέναν άλλον!» τόνισε. 

Και κατέληξε: «Ο αθλητισμός είναι ένας χώρος έκφρασης, γιατί έχει παγκόσμια προβολή στα μέσα ενημέρωσης. Οι αποφάσεις που παίρνει ή όχι η FIFA μπορεί να μου φαίνονται καλύτερες ή χειρότερες, αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτοί είναι οι κανόνες και οι συμπεριφορές που θέλουν να υιοθετήσουν στην εκδήλωσή τους. Οι άλλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να μιλήσουν και να δείξουν τη διαφωνία τους, όπως συμβαίνει ήδη». 

Κατηγορίες για διαφθορά και για καταπατήσεις δικαιωμάτων των μεταναστών εργαζομένων, εν μέσω δημοσιεύσεων στα ΜΜΕ ότι χιλιάδες ξένοι εργάτες είτε έχασαν τη ζωή τους, είτε υπέστησαν κακομεταχείριση στη διαδικασία, το ζήτημα των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών ή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, η ικανότητα φιλοξενίας από μια τόσο μικρή χώρα με ανύπαρκτη ποδοσφαιρική παράδοση, η διοργάνωσή του στο τέλος του ημερολογιακού έτους με αποτέλεσμα τη διακοπή της σεζόν σε επίπεδο συλλόγων, ή ακόμη και ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του τουρνουά, για το οποίο έχουν κατασκευαστεί επτά νέα στάδια, έχουν σημαδέψει την παγκόσμια αυτή διοργάνωση. 
 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Βασιλιάς των σκληρών γηπέδων και του δράματος

Αθλητισμός / Νόβακ Τζόκοβιτς: Βασιλιάς των σκληρών γηπέδων και του δράματος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά το δράμα με τον τραυματισμό του στον προσαγωγό, το σκάνδαλο σχετικά με τη συμπεριφορά του πατέρα του και την κριτική για την κατάσταση του εμβολιασμού του, κατέκτησε τον 22ο τίτλο του στο μονό ανδρών.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ