Έπειτα από 7 εβδομάδες υπό αυστηρούς περιορισμούς, οι πολίτες της Ν. Ζηλανδίας βγήκαν πλέον από την καραντίνα. Κάτι που ένας δήμαρχος το γιόρτασε κάνοντας bungee jumping.

 

Ο Τζιμ Μπουλτ, δήμαρχος του Κουίνσταουν, πήγε νωρίς το πρωί στη γέφυρα και έκανε bungee jumping, με κοστούμι και γραβάτα. Θέλησε να στείλει με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα προς τους Νεοζηλανδούς να επισκεφθούν την περιοχή του.

 

Από την Πέμπτη, ο συναγερμός λόγω κορωνοϊού στη Ν. Ζηλανδία έπεσε στο επίπεδο 2. Η χώρα είχε επιβάλει από νωρίς πολύ αυστηρά μέτρα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει με επιτυχία την επιδημία. Συνολικά καταγράφηκαν λιγότερα από 1.500 κρούσματα και σημειώθηκαν 21 θάνατοι. Σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, δεν ανακοινώθηκαν νέες περιπτώσεις κορωνοϊού.

 

 

 

Οι εικόνες της πρώτης ημέρας που άνοιξαν τα καταστήματα έμοιαζε με αυτή σε άλλες χώρες που έκαναν τα ίδια βήματα. Στο Όκλαντ, κόσμος έκανε ουρές από τα μεσάνυχτα έξω από κουρεία και κομμωτήρια. Στο Ουέλινγκτον, οικογένειες βγήκαν στην παραλία, ενώ άλλοι περίμεναν έξω από καταστήματα που θα άνοιγαν για πρώτη φορά έπειτα από εβδομάδες.

 

Πλέον, οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη τη Ν. Ζηλανδία. Παιδικές χαρές και χώροι άθλησης ανοίγουν, ενώ από τη Δευτέρα όλοι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία. Τα μπαρ θα ανοίξουν στις 21 Μαΐου, αλλά παραμένει ο περιορισμός των 10 ατόμων για τις συναθροίσεις, κάτι που ισχύει και για γάμους ή κηδείες.