Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 100 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε χωριό

Μπουργκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 100 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε χωριό Facebook Twitter
Φωτογραφεία Αρχείου
0

Ένοπλοι σκότωσαν περίπου 100 πολίτες μετά από επίθεση σε ένα χωριό στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Οι δράστες σκότωσαν κατοίκους του χωριού Solhan στην επαρχία Yagha, που συνορεύει με τον Νίγηρα. Έκαψαν επίσης σπίτια και την αγορά, ανέφερε η κυβέρνηση.

Οι αρχές χαρακτήρισαν τους ενόπλους ως τρομοκράτες, αλλά καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει προς το παρόν τουλάχιστον, την ευθύνη.

Οι επιθέσεις τζιχαντιστών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής έχουν αυξηθεί απότομα από τις αρχές του έτους, ιδίως στη Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και τον Νίγηρα.

Η κυβέρνηση κήρυξε 72ωρη περίοδο εθνικού πένθους και είπε ότι ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων είναι περίπου 100 άτομα.

Η βία στη Μπουρκίνα Φάσο έχει εκτοπίσει περισσότερους από 1,14 εκατομμύρια ανθρώπους σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, ενώ η φτωχή, άνυδρη χώρα φιλοξενεί επίσης περίπου 20.000 πρόσφυγες από το γειτονικό Μάλι, οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια από τζιχαντιστικές επιθέσεις. 

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM