Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 100 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε χωριό

Μπουργκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 100 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε χωριό Facebook Twitter
Φωτογραφεία Αρχείου
0

Ένοπλοι σκότωσαν περίπου 100 πολίτες μετά από επίθεση σε ένα χωριό στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Οι δράστες σκότωσαν κατοίκους του χωριού Solhan στην επαρχία Yagha, που συνορεύει με τον Νίγηρα. Έκαψαν επίσης σπίτια και την αγορά, ανέφερε η κυβέρνηση.

Οι αρχές χαρακτήρισαν τους ενόπλους ως τρομοκράτες, αλλά καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει προς το παρόν τουλάχιστον, την ευθύνη.

Οι επιθέσεις τζιχαντιστών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής έχουν αυξηθεί απότομα από τις αρχές του έτους, ιδίως στη Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και τον Νίγηρα.

Η κυβέρνηση κήρυξε 72ωρη περίοδο εθνικού πένθους και είπε ότι ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων είναι περίπου 100 άτομα.

Η βία στη Μπουρκίνα Φάσο έχει εκτοπίσει περισσότερους από 1,14 εκατομμύρια ανθρώπους σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, ενώ η φτωχή, άνυδρη χώρα φιλοξενεί επίσης περίπου 20.000 πρόσφυγες από το γειτονικό Μάλι, οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια από τζιχαντιστικές επιθέσεις. 

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM