Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 100 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε χωριό

Μπουργκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 100 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε χωριό Facebook Twitter
Φωτογραφεία Αρχείου
0

Ένοπλοι σκότωσαν περίπου 100 πολίτες μετά από επίθεση σε ένα χωριό στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Οι δράστες σκότωσαν κατοίκους του χωριού Solhan στην επαρχία Yagha, που συνορεύει με τον Νίγηρα. Έκαψαν επίσης σπίτια και την αγορά, ανέφερε η κυβέρνηση.

Οι αρχές χαρακτήρισαν τους ενόπλους ως τρομοκράτες, αλλά καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει προς το παρόν τουλάχιστον, την ευθύνη.

Οι επιθέσεις τζιχαντιστών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής έχουν αυξηθεί απότομα από τις αρχές του έτους, ιδίως στη Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και τον Νίγηρα.

Η κυβέρνηση κήρυξε 72ωρη περίοδο εθνικού πένθους και είπε ότι ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων είναι περίπου 100 άτομα.

Η βία στη Μπουρκίνα Φάσο έχει εκτοπίσει περισσότερους από 1,14 εκατομμύρια ανθρώπους σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, ενώ η φτωχή, άνυδρη χώρα φιλοξενεί επίσης περίπου 20.000 πρόσφυγες από το γειτονικό Μάλι, οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια από τζιχαντιστικές επιθέσεις. 

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM