Μπορέλ: Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν

Μπορέλ: Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις απειλές του Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.  

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε μιλώντας στο BBC ότι ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία έχει φτάσει πλέον σε μια «επικίνδυνη στιγμή». 

Οι δηλώσεις του έρχονται καθώς η Ρωσία έχει ανακοινώσει μερική επιστράτευση και δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή, κατά τις τελευταίες εβδομάδες ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει σε τμήματα των μετώπων λόγω ουκρανικής αντεπίθεσης. 

«Σίγουρα είναι μια επικίνδυνη στιγμή, διότι ο ρωσικός στρατός έχει στριμωχτεί στη γωνία και η αντίδραση του Πούτιν, απειλώντας με χρήση πυρηνικών όπλων, είναι πολύ κακή», είπε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ. 

Στο πρόσφατο διάγγελμά του ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει «διάφορα όπλα καταστροφής» και ότι θα «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή της» τονίζοντας πως «δεν μπλοφάρουμε». 

«Όταν οι άνθρωποι λένε ότι κάτι δεν είναι μπλόφα, πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά», κατέληξε ο Μπορέλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM