Μπορέλ: Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν

Μπορέλ: Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις απειλές του Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.  

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε μιλώντας στο BBC ότι ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία έχει φτάσει πλέον σε μια «επικίνδυνη στιγμή». 

Οι δηλώσεις του έρχονται καθώς η Ρωσία έχει ανακοινώσει μερική επιστράτευση και δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή, κατά τις τελευταίες εβδομάδες ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει σε τμήματα των μετώπων λόγω ουκρανικής αντεπίθεσης. 

«Σίγουρα είναι μια επικίνδυνη στιγμή, διότι ο ρωσικός στρατός έχει στριμωχτεί στη γωνία και η αντίδραση του Πούτιν, απειλώντας με χρήση πυρηνικών όπλων, είναι πολύ κακή», είπε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ. 

Στο πρόσφατο διάγγελμά του ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει «διάφορα όπλα καταστροφής» και ότι θα «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή της» τονίζοντας πως «δεν μπλοφάρουμε». 

«Όταν οι άνθρωποι λένε ότι κάτι δεν είναι μπλόφα, πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά», κατέληξε ο Μπορέλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM