Μπορέλ: Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν

Μπορέλ: Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις απειλές του Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.  

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε μιλώντας στο BBC ότι ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία έχει φτάσει πλέον σε μια «επικίνδυνη στιγμή». 

Οι δηλώσεις του έρχονται καθώς η Ρωσία έχει ανακοινώσει μερική επιστράτευση και δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή, κατά τις τελευταίες εβδομάδες ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει σε τμήματα των μετώπων λόγω ουκρανικής αντεπίθεσης. 

«Σίγουρα είναι μια επικίνδυνη στιγμή, διότι ο ρωσικός στρατός έχει στριμωχτεί στη γωνία και η αντίδραση του Πούτιν, απειλώντας με χρήση πυρηνικών όπλων, είναι πολύ κακή», είπε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ. 

Στο πρόσφατο διάγγελμά του ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει «διάφορα όπλα καταστροφής» και ότι θα «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή της» τονίζοντας πως «δεν μπλοφάρουμε». 

«Όταν οι άνθρωποι λένε ότι κάτι δεν είναι μπλόφα, πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά», κατέληξε ο Μπορέλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM