Μπλοκάρεται επ’ αόριστον ο Τραμπ σε Facebook και Instagram

Μπλοκάρεται επ’ αόριστον ο Τραμπ σε Facebook και Instagram Facebook Twitter
0

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι μπλοκάρονται επ' αόριστον οι λογαριασμοί του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram. 

Ο ιδρυτής του Facebook, με ανάρτησή του, εξήγησε ότι είναι «πολύ μεγάλοι οι κίνδυνοι», αν επιτραπεί στον Τραμπ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς του. Για αυτό οι συγκεκριμένοι θα μπλοκαριστούν επ' αόριστον και τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας. 

Νωρίτερα, στον απόηχο της εισβολής στο Καπιτώλιο και τις αναρτήσεις που έκανε ο Τραμπ, το Facebook αποφάσισε αρχικά να μπλοκάρει τον λογαριασμό του για 24 ώρες και το Twitter για 12 ώρες, λόγω της παραβίασης της πολιτικής τους. Αλλά πλέον το Facebook αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα. 

«Τα σοκαριστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ετών ξεκάθαρα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μεταβίβαση εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν», τονίζει στην ανάρτησή του ο Ζούκερμπεργκ, ενώ εξηγεί ότι οι επίμαχες αναρτήσεις του απερχόμενου προέδρου έγιναν προκειμένου κρίθηκε ότι θα προκαλούσαν περαιτέρω βία. 

«Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι επιτρέποντας στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας αυτή την περίοδο είναι απλά πολύ μεγάλοι. Για αυτό, επεκτείνουμε το μπλοκάρισμα που επιβάλαμε στους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram επ' αόριστον και τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας», καταλήγει ο Ζούκερμπεργκ. 

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining...

Δημοσιεύτηκε από Mark Zuckerberg στις Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021
 
Αναλυτικά η ανάρτηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Τα σοκαριστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ετών ξεκάθαρα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μεταβίβαση εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν.

Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να ανεχθεί αντί να καταδικάσει τις ενέργειες των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο έχει ορθώς ενοχλήσει ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Αφαιρέσαμε αυτές τις δηλώσεις χθες, επειδή κρίναμε ότι η συνέπεια- και πιθανότατα η πρόθεσή τους- θα ήταν να προκληθεί περαιτέρω βία.

Έπειτα από την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο, προτεραιότητα όλης της χώρας θα πρέπει να είναι τώρα να διασφαλιστεί ότι οι υπόλοιπες 13 ημέρες και οι ημέρες μετά την ορκωμοσία θα περάσουν ειρηνικά και σύμφωνα με τις θεμελιωμένες δημοκρατικές νόρμες.

Τα τελευταία χρόνια, επιτρέψαμε στον πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα μας σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες, κατά καιρούς αφαιρώντας περιεχόμενο ή με επισημάνσεις στις αναρτήσεις τους όταν αυτές παραβίαζαν τις πολιτικές μας. Το κάναμε αυτό επειδή πιστεύουμε ότι το κοινό έχει το δικαίωμα στην ευρύτερη δυνατή πρόσβαση στον πολιτικό λόγο, ακόμη και τον αμφιλεγόμενο λόγο. Όμως, οι τρέχουσες συνθήκες είναι θεμελιωδώς διαφορετικές, περιλαμβάνοντας τη χρήση της πλατφόρμας μας για την πρόκληση βίαιης εξέγερσης ενάντια σε μία εκλεγμένη κυβέρνηση.

Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι επιτρέποντας στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας αυτή την περίοδο είναι απλά πολύ μεγάλοι. Για αυτό, επεκτείνουμε το μπλοκάρισμα που επιβάλαμε στους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram επ' αόριστον και τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Αγρότες υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε και παρενοχλούσε τους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε το αγνοούμενο κορίτσι

Τον Απρίλιο του 2024, η Τζούλια Βάντελτ τηλεφώνησε περισσότερες από 60 φορές σε μία ημέρα στους γονείς της Μαντλίν - «Δώστε μου μία ευκαιρία, δεν είμαι ψεύτρα», εκλιπαρούσε σε ένα μήνυμα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της οικογένειας
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM