Μπλίνκεν από το Ισραήλ: «Ενδεχομένως η τελευταία» ευκαιρία για εκεχειρία

Μπλίνκεν από το Ισραήλ: «Ενδεχομένως η τελευταία» ευκαιρία για εκεχειρία Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ότι «ενδεχομένως» τώρα είναι η «τελευταία» ευκαιρία για να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι μια αποφασιστική στιγμή, ίσως είναι η καλύτερη, ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, να επιτευχθεί εκεχειρία και να μπει όλος ο κόσμος στον δρόμο της ειρήνης και της ασφάλειας που θα διαρκέσουν», τόνισε ο Μπλίνκεν πριν τη συνάντησή του στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί την ένατη επίσκεψή του στο Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται επίσης για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ μετά τον φόνο του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη τον Ιούλιο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM