ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Μπάιντεν σε Ουκρανούς: Βασιστείτε στην υποστήριξή μας, δεν θα σας εγκαταλείψουμε

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία παρά την αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία ζητώντας παράλληλα από τους Ρεπουμπλικάνους να σταματήσουν τα «παιχνίδια» με την απειλή της δημοσιονομικής παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους.

Χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν σε τηλεοπτική του ομιλία είπε πως «Θέλω να πω στους συμμάχους μας, στον αμερικανικό λαό και στον λαό της Ουκρανίας, μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξή μας. Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ουκρανία». Στη συνέχεια, επέκρινε τους Ρεπουμπλικάνους που εμποδίζουν συνομιλίες για τις κρατικές δαπάνες, λέγοντάς τους «φτάνει πια. Κουράστηκα με την μικροπολιτική».

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι Δημοκρατικοί έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Ρεπουμπλικάνους για τη συνέχιση στήριξης της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν μπορεί να εμπιστευτεί τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι σε μελλοντικές συμφωνίες και απάντησε πως «μόλις καταλήξαμε σε μια συμφωνία για την Ουκρανία, οπότε θα μάθουμε».

Να σημειωθεί πως η Γερουσία ενέκρινε χθες βράδυ ένα έκτακτο μέτρο με το οποίο θα επιτραπεί να συνεχιστεί να χρηματοδοτείται προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος, μόλις τρεις ώρες προτού προκύψει η αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών. Ωστόσο στο μέτρο που εγκρίθηκε δεν συμπεριλήφθη ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτός Royal Ascot οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία εξαιτίας της σχέσης των γονιών τους με τον Έπσταϊν

Οι δύο πριγκίπισσες φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να παραστούν στον φετινό ετήσιο αγώνα ιπποδρομίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM