Μπάιντεν σε Ουκρανούς: Βασιστείτε στην υποστήριξή μας, δεν θα σας εγκαταλείψουμε

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία παρά την αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία ζητώντας παράλληλα από τους Ρεπουμπλικάνους να σταματήσουν τα «παιχνίδια» με την απειλή της δημοσιονομικής παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους.

Χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν σε τηλεοπτική του ομιλία είπε πως «Θέλω να πω στους συμμάχους μας, στον αμερικανικό λαό και στον λαό της Ουκρανίας, μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξή μας. Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ουκρανία». Στη συνέχεια, επέκρινε τους Ρεπουμπλικάνους που εμποδίζουν συνομιλίες για τις κρατικές δαπάνες, λέγοντάς τους «φτάνει πια. Κουράστηκα με την μικροπολιτική».

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι Δημοκρατικοί έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Ρεπουμπλικάνους για τη συνέχιση στήριξης της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν μπορεί να εμπιστευτεί τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι σε μελλοντικές συμφωνίες και απάντησε πως «μόλις καταλήξαμε σε μια συμφωνία για την Ουκρανία, οπότε θα μάθουμε».

Να σημειωθεί πως η Γερουσία ενέκρινε χθες βράδυ ένα έκτακτο μέτρο με το οποίο θα επιτραπεί να συνεχιστεί να χρηματοδοτείται προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος, μόλις τρεις ώρες προτού προκύψει η αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών. Ωστόσο στο μέτρο που εγκρίθηκε δεν συμπεριλήφθη ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM