Μπάιντεν: Πάλι καλά που δεν θα έρθει ο Τραμπ στην ορκωμοσία- Από τα λίγα που συμφωνούμε

Μπάιντεν: Πάλι καλά που δεν θα έρθει ο Τραμπ στην ορκωμοσία- Από τα λίγα που συμφωνούμε Facebook Twitter
EPA
0

Κάθε άλλο παρά ενοχλημένος με την επικείμενη απουσία του Ντόναλντ Τραμπ από την ορκωμοσία του εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν.

«Μου είπαν ότι είπε πως δεν θα εμφανιστεί στην ορκωμοσία. Ένα από τα λίγα πράγματα που αυτός κι εγώ συμφωνούμε. Πάλι καλά που δεν θα εμφανιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ότι δεν προτίθεται να παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του, μια παράδοση που σηματοδοτεί την ομαλή μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ. «Για όλους εκείνους που έχουν ρωτήσει, δεν θα πάω στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου», έγραψε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό πιστεύω ότι δεν ήταν ικανός για τη δουλειά. Για αυτό ήμουν υποψήφιος», δήλωσε ο Μπάιντεν για τον Τραμπ. «Έχει ξεπεράσει ακόμη και τις χειρότερες απόψεις για εκείνον. Μας έχει ντροπιάσει σε όλο τον κόσμο. Δεν αξίζει να είναι πρόεδρος», συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο παραπομπής του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, δεν θέλησε να πάρει θέση. «Αυτό είναι απόφαση του Κογκρέσου. Εγώ είμαι επικεντρωμένος στη δική μου δουλειά», απάντησε.

Στις δηλώσεις του ο Τζο Μπάιντεν επέκρινε ξανά τους εισβολείς στο Καπιτώλιο, τους οποίους αποκάλεσε και πάλι εγχώριους τρομοκράτες και κακοποιούς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έναν από αυτούς που φορούσε μπλούζα με το σύνθημα «6MWE». Πρόκειται για τα αρχικά της αντισημιτικής φράσης «έξι εκατομμύρια δεν ήταν αρκετά», που αναφέρεται στους Εβραίους που δολοφονήθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα.

«Ευπρόσδεκτος» ο Πενς, «απούσα» και η Μελάνια

Σε ό,τι αφορά στην ορκωμοσία, όταν ρωτήθηκε για τον Μάικ Πενς, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο απερχόμενος αντιπρόεδρος είναι ευπρόσδεκτος.

«Θα είναι τιμή μου να είναι εκεί και να προχωρήσουμε με τη μετάβαση», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Μάικ Πενς.

Εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ, απούσα από την ορκωμοσία θα είναι και η απερχόμενη Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Αν τελικά ο απερχόμενος πρόεδρος δεν παραστεί, θα είναι η πρώτη φορά από το 1869 που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τον Guardian. Ο τελευταίος που δεν είχε παραστεί ήταν ο Άντριου Τζόνσον, ο οποίος παραπέμφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά απαλλάχθηκε από τη Γερουσία. Άλλοι δύο πρόεδροι δεν είχαν παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου τους, ο Τζον Άνταμς (1801) και ο Τζον Κουίνσι Άνταμς (1829).

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Διεθνή / Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον υπερτουρισμό και πώς εξηγείται το φαινόμενο; Πώς (και αν) επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και πώς οι τοπικές κοινωνίες;
LIFO NEWSROOM
Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Διεθνή / Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Η 29χρονη φέρεται να προσπάθησε να πραγματοποιήσει προσπέραση ενώ κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πριν καταλήξει σε έναν γκρεμό ύψους περίπου 107 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM
Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Διεθνή / Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι «τα γράμματα και οι συμφωνίες» ξεκινούν σήμερα, ενόψει της λήξης του αρχικού 90ήμερου διαστήματος – Αναστάτωση στις αγορές της Ασίας
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Διεθνή / Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που παρουσιάστηκε σε ΗΠΑ και διεθνείς εταίρους προτείνει την ανασυγκρότηση της Γάζας με οικονομικές ζώνες, τεχνολογικές επενδύσεις και μετακίνηση μέρους του πληθυσμού, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM