Το Μπαγκλαντές εμβολιάζει τις εργάτριες του σεξ στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής

Το Μπαγκλαντές εμβολιάζει τις εργάτριες του σεξ στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής Facebook Twitter
Το Μπαγκλαντές εμβολιάζει τις εργάτριες του σεξ στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής (GettyImages)
0

Το Μπαγκλαντές άρχισε να εμβολιάζει τις εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της χώρας.

Πρόκειται για μία προσπάθεια να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους στην πανδημία, ανέφεραν αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Τουλάχιστον δώδεκα γυναίκες, όλες  άνω των 40 ετών, στον οίκο ανοχής Daulatdia, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Ντάκα, εμβολιάστηκαν αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον οίκο ανοχής.

Κάθε πολίτης του Μπαγκλαντες άνω των 40 ετών μπορεί να εγγραφεί για τη χορήγηση του εμβολίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή - είτε είναι νοσοκόμες, αστυνομικοί είτε δημοσιογράφοι - μπορούν να λάβουν την πρώτη δόση ανεξαρτήτου ηλικίας.

Μεταξύ των 1.400 εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ, που ζουν στον συγκεκριμένο οίκο ανοχής, έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν πώς να εγγραφούν για το εμβόλιο, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

«Εάν δεν τους προσεγγίσω, μπορεί να μην έρθουν. Είναι μια ομάδα που δεν αναμιγνύεται συχνά με την επικρατούσα κοινότητα και μπορεί να ξεχαστεί. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε ομάδες όπως αυτές που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση», δήλωσε ο δρ. Asif Mahmud του Περιοχή Goalanda όπου εδρεύει ο οίκος ανοχής.

Το Μπαγκλαντές φιλοξενεί περίπου 100.000 εργαζόμενους του σεξ, λένε οι φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η επιχείρηση επλήγη από το lockdown και χρειάστηκε επείγουσα επισιτιστική υποστήριξη τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με ΜΚΟ.

Η χώρα, η οποία στοχεύει να εμβολιάσει το 80% του πληθυσμού των περίπου 170 εκατομμυρίων, ξεκίνησε μια προσπάθεια εμβολιασμού την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και έκτοτε έχει εμβολιάσει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στο Μπαγκλαντές η σεξουαλική εργασία επιτρέπεται σε οίκους ανοχής, αλλά οι περισσότερες γυναίκες εργάζονται στους δρόμους ή σε σπίτια. Περίπου 8.379 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Μπαγκλαντές από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ πίστευαν ότι ήταν «ταλαιπωρία» η εγγραφή στο ίντερνετ, δήλωσε ο Ataur Rahman Manju από την ομάδα δικαιωμάτων Mukti Mahila Samity. Όμως ομάδες αλλά και ο ίδιος εργάστηκαν για να διαδώσουν τις ειδήσεις για τον εμβολιασμό. 

«Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε στην άκρη» είπε χαρακτηριστικά.

Μια 45χρονη εργάτρια του σεξ, η οποία δεν ήθελε να κατονομαστεί, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου την Τετάρτη και είπε ότι προσπαθούσε να ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες συναδέλφους της να ακολουθήσουν.

«Λέω στα κορίτσια ότι δεν θα μπορέσουν να λάβουν το εμβόλιο ακόμα κι αν έχουν 100.000 τακά (1200 δολάρια), αυτό είναι τόσο πολύτιμο και σημαντικό» είπε στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

«Ζούμε σε ένα μέρος όπου το επισκέπτονται άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές, οπότε νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ασφαλείς», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ