Μουσεία της Ιταλίας επιστρέφουν έργα δανεισμένα από ρωσικές πινακοθήκες

Μουσεία της Ιταλίας επιστρέφουν έργα δανεισμένα από ρωσικές πινακοθήκες Facebook Twitter
Το «Πορτρέτο νεαρής γυναίκας με καπέλο με φτερό» του Τιτσιάνο.
0

Δύο μουσεία στο Μιλάνο θα επιστρέψουν έργα τέχνης που δανείστηκαν από τη Ρωσία μετά από αιτήματα για πρόωρη επιστροφή τους, σε μια περαιτέρω ένδειξη των ευρύτερων εντάσεων που προκαλεί η εισβολή στην Ουκρανία.

Το Μουσείο Ερμιτάζ με έδρα την Αγία Πετρούπολη έγραψε στο Παλάτσο Ρεάλε του Μιλάνου ζητώντας να επιστραφούν δύο πίνακες ζωγραφικής -ένα είναι το «Πορτρέτο νεαρής γυναίκας με καπέλο με φτερό» του Τιτσιάνο- τους οποίους είχε δανείσει για την έκθεση με τίτλο «Ο Τιτσιάνο και η εικόνα των γυναικών στη Βενετία του 16ου αιώνα».

«Πιστεύω ότι τα δύο έργα θα επιστραφούν μέχρι το τέλος Μαρτίου. Το έργο του Τιτσιάνο είναι σίγουρα σημαντικό, όμως η έκθεση μπορεί να προχωρήσει και χωρίς αυτό», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Ντομένικο Πιραΐνα, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αντιταχθεί στο αίτημα.

«Όταν διάβασα την επιστολή πικράθηκα, επειδή ο πολιτισμός θα πρέπει να προστατεύεται από τον πόλεμο, όμως οι καιροί είναι δύσκολοι», πρόσθεσε.

Η έκθεση άρχισε στις 23 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως τις 5 Ιουνίου.

Ο οργανισμός Galerie d' Italia, ο οποίος διευθύνει ένα άλλο μουσείο στο Μιλάνο, ανακοίνωσε ότι δέχθηκε αίτημα για την επιστροφή 23 έργων -από τα σχεδόν 200 που περιλαμβάνει η τρέχουσα έκθεση με τίτλο «Μεγάλη Περιοδεία, Όνειρο της Ιταλίας από τη Βενετία στην Πομπηία»- τα οποία είναι δάνεια από τρία ρωσικά μουσεία.

«Θα επιστραφούν πριν κλείσει η έκθεση στις 27 Μαρτίου», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας Intesa Sanpaolo στην οποία ανήκει η συλλογή στην πινακοθήκη.

Το Ίδρυμα Fendi, που έχει την έδρα του στη Ρώμη, καθώς και ένα άλλο μουσείο στη βόρεια πόλη Ούντινε έχουν δεχθεί παρόμοια αιτήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM