Μόνο σε μια χώρα αυξήθηκε το αλκοόλ στην πανδημία- Σημαντική μείωση στην Ελλάδα

Μόνο σε μια χώρα αυξήθηκε το αλκοόλ στην πανδημία- Σημαντική μείωση στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση αλκοόλ σημειώθηκαν σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας Covid-19, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που συμπεριέλαβε 21 ευρωπαϊκές χώρες, οι μεγαλύτερες μέσες ποσοστιαίες μειώσεις καταγράφηκαν σε Αλβανία, Σλοβακία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα (μείωση περίπου 20%, σε δείγμα 470 ατόμων) και Φινλανδία.

Στον αντίποδα, η Βρετανία ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, όπου η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε εν μέσω πανδημίας.

Η έρευνα European Alcohol and Covid-19 Survey, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Addiction, συνέλεξε δειγματοληπτικά στοιχεία από σχεδόν 32.000 άτομα, καταναλωτές αλκοόλ, στην Ευρώπη. Το μεγαλύτερο ποσοστό της μείωσης οφειλόταν στη μείωση των περιστατικών βαριάς μέθης.

Όσοι ανέφεραν αυξημένα επίπεδα στρες -π.χ. εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών και μείωσης του εισοδήματός τους που επέφερε η πανδημία ή δραστικών αλλαγών στην καθημερινότητά τους- ήταν λιγότερο πιθανό να μειώσουν το αλκοόλ.

Από την άλλη, εκείνοι με το μεγαλύτερο εισόδημα εμφάνισαν την μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση αλκοόλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM