LIVE!

Η σύλληψη ενός «Μα» έκανε «καπνό» 26 δισ. δολάρια από την αξία της Alibaba

Μια σύλληψη έκανε «καπνό» 26 δισ. δολάρια από την αξία της Alibaba Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ένας άνδρας με το επίθετο «Μα» συνελήφθη στις 25 Απριλίου στην Κίνα, προκαλώντας πανικό στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ καθώς όλοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για τον ιδρυτή της Alibaba, Τζακ Μα. 

Μάλιστα, η σύλληψη έγινε στην πόλη Χανγκτζού, όπου έχει έδρα η Alibaba. Εν μέσω αναταραχής για την ταυτότητα του συλληφθέντος, ο κινεζικός «γίγαντας» ηλεκτρονικού εμπορίου γνώρισε πτώση έως και 9,4% στο χρηματιστήριο χάνοντας συνολικά 26 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μερικές ώρες. 

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV της Κίνας, ο ύποπτος συνελήφθη για «λόγους εθνικής ασφάλειας» με την υποψία ότι «βρισκόταν σε επικοινωνία με εξωτερικούς αντικινεζικούς παράγοντες για να υποκινήσει απόσχιση και ανατροπή της κρατικής εξουσίας».

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο συλληφθείς δεν ήταν ο γνωστός μεγιστάνας, Τζακ Μα. Τα κινεζικά ΜΜΕ αντιλήφθηκαν το λάθος και άρχισαν να το διορθώνουν

Παράλληλα, σύμφωνα με τους Global Times, ο ύποπτος έχει γεννηθεί το 1985 στην Ουενζού και είναι διευθυντής σε τμήμα μιας εταιρείας πληροφορικής. Από την άλλη, ο Τζακ Μα είναι πιο μεγάλος, καθώς έχει γεννηθεί το 1964 στην Χανγκτζού.

Οι διευκρινίσεις οδήγησαν σε ανάκαμψη των τιμών, με την Alibaba να ανακτά το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της μέχρι το τέλος της ημέρας.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενέδρα Τραμπ στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής: Νέο «σόου» μπροστά στις κάμερες

Διεθνή / Η ενέδρα Τραμπ στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής: Νέο «σόου» μπροστά στις κάμερες

Ο Τραμπ έκανε ακόμη και προβολή βίντεο στον φιλοξενούμενό του, μιλώντας με αβάσιμους ισχυρισμούς περί δολοφονιών των λευκών στην Αφρική, ενώ δεν απέκλεισε «γενοκτονία» εις βάρος τους
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προβάλλει βίντεο στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής υποστηρίζοντας ισχυρισμούς για «γενοκτονία λευκών» 

Διεθνή / Ο Τραμπ προβάλλει βίντεο στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής υποστηρίζοντας ισχυρισμούς για «γενοκτονία λευκών» 

Ο πρόεδρος Ραμαφόσα, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, επεσήμανε ότι η Νότια Αφρική είναι μια δημοκρατία όπου η ελευθερία έκφρασης είναι κατοχυρωμένη
LIFO NEWSROOM