Μια ωραία ατμόσφαιρα: «Δεν είναι κάτι σοβαρό», λέει ο Τραμπ για τη δημόσια διένεξή του με τον Μασκ

Μια ωραία ατμόσφαιρα: «Δεν είναι κάτι σοβαρό», λέει ο Τραμπ για τη δημόσια διένεξή του με τον Μασκ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Να χαμηλώσει τους τόνους επιχειρεί ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει η αντιπαράθεσή του με τον μέχρι πρότινος στενός συνεργάτη του, Έλον μασκ.

«Ω, δεν είναι κάτι σοβαρό», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Politico που τον ρώτησε για τη διένεξή του με τον πρώην σύμμαχό του Έλον Μασκ, η οποία εκτέθηκε χθες, Πέμπτη, σε δημόσια θέα, με το μέσο ενημέρωσης να προσθέτει ότι οι δύο άνδρες προβλέπεται να μιλήσουν σήμερα για να επιχειρήσουν να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι μπόρεσε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο για τον καβγά του με τον πολυδισεκατομμυριούχο, ο οποίος εγκατέλειψε τα καθήκοντά του ως συμβούλου του Λευκού Οίκου. «Ω, δεν είναι κάτι σοβαρό», απάντησε ο πρόεδρος.

Πάντα σύμφωνα με το Politico, το οποίο δεν κατονομάζει τις πηγές του, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου εργάσθηκαν για να πείσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να μετριάσει τις δηλώσεις του ώστε να αποφύγει μια κλιμάκωση και προγραμμάτισαν για σήμερα μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο πρώην φίλων για να προσπαθήσουν να κάνουν ειρήνη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Έλον Μασκ αντιπαρατέθηκαν δημοσίως χθες, Πέμπτη, αλληλοκατηγορούμενοι ο ένας για «τρέλα» και ο άλλος για «αγνωμοσύνη».

Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε μέσω του δικτύου του, του Truth Social, ότι έβαλε τέλος στη δημοσιονομική αποστολή του Έλον Μασκ, ο οποίος «τρελάθηκε», σύμφωνα με τον Τραμπ, εξαιτίας μιας απόφασης μη ευνοϊκής για τα ηλεκτρικά οχήματά του.

Στη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους που μεταδιδόταν ζωντανά, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης «πολύ απογοητευμένος». «Ο Έλον κι εγώ είχαμε μια καλή σχέση. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει ακόμα», είπε σχετικά με τον πρώην «ειδικό σύμβουλό» του, ο οποίος εγκατέλειψε την περασμένη Παρασκευή την αποστολή μείωσης των δημόσιων δαπανών που είχε αναλάβει στο Λευκό Οίκο.

«Μπούρδες», έγραψε ο Έλον Μασκ σχολιάζοντας ένα βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο υποστήριζε πως ο θυμός του πολυδισεκατομμυριούχου οφείλεται στην κατάργηση επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά οχήματά του.

«Ψευδές», έγραψε στη συνέχεια πάνω από ένα απόσπασμα στο οποίο ο πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι ο επιχειρηματίας γνώριζε εκ των προτέρων το περιεχόμενο του κειμένου. Ένας «μεγάλος και ωραίος νόμος», σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, ένα «έκτρωμα» για τα δημόσια οικονομικά, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ.

Ο αμερικανός πολυδισεκατομμυριούχος, ο οποίος το 2024 είχε χρηματοδοτήσει πολύ γενναιόδωρα την προεκλογική εκστρατεία του ρεπουμπλικανού, διαβεβαιώνει ότι «ο Τραμπ θα είχε χάσει τις εκλογές» χωρίς αυτόν και τον κατηγορεί για «αγνωμοσύνη».

Απάντησε «ναι» σε μια ανάρτηση σύμφωνα με την οποία ο Τραμπ θα έπρεπε να καθαιρεθεί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM