LIVE!

Μεντβέντεφ: Απαραίτητα τα δημοψηφίσματα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Μεντβέντεφ: Απαραίτητα τα δημοψηφίσματα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/SERGEY SHESTAK
0

Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σημείωσε σήμερα πως είναι «απαραίτητο» οι Ρώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία να διοργανώσουν δημοψηφίσματα για την ένωση των περιοχών τους με τη Ρωσία

Σε ανάρτησή του στα  social media, ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η επίσημη υπαγωγή των υποστηριζόμενων από τη Μόσχα Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στη Ρωσία αποτελεί ζωτικό βήμα για την προστασία των συμφερόντων τους και θα μπορούσε να δικαιολογήσει περαιτέρω τη χρήση στρατιωτικής βίας από τη Ρωσία για την προστασία τους.

Χθες, ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, κάλεσε τον «ομόλογό» του από την αυτοανακηρυχθείσα  Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ να συντονίσουν τις προσπάθειές τους σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πουσίλιν ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Λεονίντ Πασέτσνικ, τόνισε πως «οι ενέργειές μας θα πρέπει να είναι συγχρονισμένες».

 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM