Μέι: Δεν θα επιτρέψω στο Brexit να θέσει σε κίνδυνο τη διασφάλιση της ειρήνης στη Βόρεια Ιρλανδία

Μέι: Δεν θα επιτρέψω στο Brexit να θέσει σε κίνδυνο τη διασφάλιση της ειρήνης στη Βόρεια Ιρλανδία Facebook Twitter
EPA/CHRIS J. RATCLIFFE
0

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. να θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για τη διασφάλιση της ειρήνης στη Βόρεια Ιρλανδία.

Σε ομιλία της στο Λονδίνο, η Μέι δήλωσε ότι η Βρετανία και η Ε.Ε. έχουν από κοινού ευθύνη να βρουν μια λύση στις συνομιλίες διαζυγίου για το πώς να αποφύγουν ένα σκληρό σύνορο μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Οποιοδήποτε σκληρό σύνορο ή τελωνειακό σύνορο στη Θάλασσα της Ιρλανδίας το οποίο θα κατέλυε την κοινή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήταν μη αποδεκτό, πρόσθεσε.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε όμως, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα είναι κοντά στο να συμφωνήσει τους όρους με τις Βρυξέλλες για την περίοδο εφαρμογής, που θα βοηθήσει να είναι ομαλή η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην πολυαναμενόμενη ομιλία της, η Μέι δήλωσε ότι η περίοδος εφαρμογής πρέπει να έχει περιορισμένη διάρκεια, δεν μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση και είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να βοηθήσει τις εταιρίες να διαχειριστούν το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ