Απορρίπτει η Μέι το σχέδιο της Κομισιόν για το Brexit

Απορρίπτει η Μέι το σχέδιο της Κομισιόν για το Brexit Facebook Twitter
EPA/MARKUS HEINE
0

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως το σχέδιο της συμφωνίας για το Brexit, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπονομεύει την κοινή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και απειλεί τη συνταγματική ακεραιότητά του.

«Το σχέδιο του νομικού κειμένου που δημοσιοποίησε σήμερα η Επιτροπή, αν εφαρμοστεί, θα υπονομεύσει την κοινή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και θα απειλήσει τη συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου δημιουργώντας ένα τελωνειακό και ρυθμιστικό σύνορο στη θάλασσα της Ιρλανδίας», δήλωσε η Μέι μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Κανένας πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα συμφωνούσε ποτέ σε κάτι τέτοιο», τόνισε.

Η Μέι δήλωσε ακόμη πως ενδεχόμενη συμφωνία πάνω σε μια νέα τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε. μετά το Brexit θα πρόδιδε την απόφαση που ελήφθη κατά το δημοψήφισμα του 2016 και επέκρινε τα σχετικά σχέδια του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.

Η Μέι δήλωσε στο κοινοβούλιο πως η κυβέρνησή της θέλει να σφραγίσει μια συμφωνία με την Ε.Ε. με την οποία η Βρετανία θα ανακτήσει τον έλεγχο των νόμων, των συνόρων και των χρημάτων της και η οποία δεν θα οδηγήσει σ' ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM