Μεγάλη έκρηξη στη Δομινικανή Δημοκρατία- Τουλάχιστον 11 νεκροί, ένα βρέφος ανάμεσά τους

Μεγάλη έκρηξη στη Δομινικανή Δημοκρατία- 12 νεκροί, ένα βρέφος ανάμεσά τους Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε επιχείρηση στη Σαν Κριστόμπαλ, όχι μακριά από την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, Σάντο Ντομίνγκο, ενώ μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ένα βρέφος ηλικίας τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας της Δομινικανής Δημοκρατίας

Ακόμη 65 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 55 αγνοούνται, μετέδωσε το CNN. Σε προηγούμενο απολογισμό, ο υπουργός Προεδρίας της χώρας, Γιοέλ Σάντος, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και 33 τραυματίες.

Η πολύ ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε εμπορική συνοικία της Σαν Κριστόμπαλ, λιγότερα από 30 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Σάντο Ντομίνγκο, χθες γύρω στις 15:10 τοπική ώρα (22:10 ώρα Ελλάδας).

Μετά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε φωτιά και γιγαντιαία στήλη καπνού, βρέφος τεσσάρων μηνών υπέκυψε εξαιτίας «σοβαρού κρανιοεγκεφαλικού τραυματισμού», ενώ δυο ενήλικοι πέθαναν διότι υπέστησαν εγκαύματα στο 90% των σωμάτων τους, τόνισε το τοπικό εθνικό σύστημα υγείας.

Ο πρόεδρος Λουίς Αμπιναδέρ δήλωσε πως η καταστροφή του προκάλεσε «θλίψη». Η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει ακόμη σαφής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM